Devlet İhale Kanunu'na göre bilgisayar destekli inşaat maliyet analizleri
According State Tender Law-analysis of computer aided building cost
- Tez No: 134214
- Danışmanlar: PROF. DR. NOVRUZ ALLAHVERDİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Maliyet, Metraj, Birim Fiyat, Analiz, Bilgisayar Destekli Tasarım, Cast, Measurement in meters, Price of Part, Analysis and Computer Aided Design
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Sistemleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ DEVLET İHALE KANUNUNA GÖRE BİLGİSAYAR DESTEKLİ İNŞAAT MALİYET ANALİZLERİ Mustafa ALTIN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Sistemleri Eğitimi Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Novruz ALLAHVERDİ 2002, 46 sayfa Jüri : Prof. Dr. Novruz ALLAHVERDİ Doç. Dr. Faruk ÜNSAÇAR Yrd. Doç. Dr. Rıfat SEZER Bu çalışmanın gayesi, yapı tasarım sistemlerinin bir alt sistemi kabul edilen, malzeme ve maliyet hesaplarını yapabilen bir inşaat maliyet analizi programı hazırlamaktır. Bu program bir inşaatın piyasa şartlarında maliyetlerinin hesaplanmasına ve ihale kanunlarında yapılan değişikliklere göre yeniden düzenlenebilmeye (update) imkanı vermektedir. Böylece ihaleye katılacak bir firma bir inşaatın maliyetini daha kısa zamanda hesaplayabilir, kar ve zararını tespit edebilir ve sonuç olarak ihaleye katılıp katılmayacağına karar verebilir. Bu yazılım inşaat işi ile uğraşan herkese hitap etmekte olup, maliyet girdileri eksiksiz girildiği zaman hesap sonuçlan kesin olarak elde edilebilir. Program Delphi 5.0 versiyonu ile yazılmış ve veri tabanı oluşturulmasında Microsoft Access programı kullanılmıştır. Ayrıca yürürlükte olan kanun, yönetmelik ve şartnamelerden faydalanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.S. Thesis Analysis of Computer Aided Building Cost According to the State Tender Law Mustafa ALTIN Selçuk University Graduate Scholl of Natural and Applied Sciences Computer System Education Brahch Advisor: Prof. Dr. Novruz ALLAHVERDİ 2002, 46 Pages Jury: Prof. Dr. Novruz ALLAHVERDİ Assoc. Prof. Dr. Faruk ÜNSAÇAR Assist. Prof. Dr. Rıfat SEZER The aim of this study is to prepare a computer aided building cost analysis program calculating materials and costs accepted as a subsystem of the building design systems. The program can be modified and updated according to changing marketing conditions and the changes on the tender law. Therefore, a firm that want to attend a tender can be calculate the cost of construction as soon as possible and define his profit rate and as a result it can be decide to attend the tender or not. This software addresses to everybody dealing with construction work. If cost parameters are supplied to program perfectly, calculating results can be obtained certainly. It has been used Delphi 5. 0 version to write the program and Microsoft Access to prepare the data-base. Also, in order to establish the program it has been utilized current formal rules, instructions and contracts.