Tatil amaçlı ikinci konutların fiziksel ve sosyal çevreye etkileri: Mahmutlar örneği
The Effects of second homes aimed for holiday to the physical and social environment: Mahmutlar sample
- Tez No: 134223
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RAHMİ ERDEM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: İkinci Konut, Turizm, Kıyı Kullanımı Fiziksel Yapı, Sosyal Yapı
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TATİL AMAÇLI İKİNCİ KONUTLARIN FİZİKSEL VE SOSYAL YAPIYA ETKİLERİ“MAHMUTLAR ÖRNEĞİ”Elif GÜNDÜZ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Rahmi ERDEM 2003, 84 Sayfa Jüri: Yrd. Doç. Dr. Rahmi ERDEM Doç. Dr. Abdullah TOPÇUOĞLU Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÇİFTÇİ İkinci konutlar, kullanıcıların başka yerde ikamet edip çalışmaları koşulu ile zaman zaman içinde yaşadığı konut birimleridir. Çoğunlukla rekreatif amaçlara hizmet etmesi amacı ile kiralanan veya satın alman; kıyılarda, nehir, göl gibi diğer su kenarlarında yer alan konutlar, dağ, yayla gibi havası temiz olan yerlerde bulunan konutlar, orman kenarı, kaplıca özelliği gösteren yerleşimlerde ve arkeolojik niteliği ağır basan yerleşimlerde bulunan konutlar olarak çeşitlenebilir Araştırmanın amacı, yoğun bir turizm ve ikinci konut gelişimine sahip olan Mahmutlar Beldesi'nde bu gelişimin fiziksel ve sosyal yapıya olan etkilerini tespit etmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE EFFECTS OF SECOND HOMES AIMED FOR HOLIDAY TO THE PHYSICAL AND SOCIAL ENVIRONMENT“MAHMUTLAR SAMPLE”Elif GÜNDÜZ Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Urban and Regional Planning Advisor: Assist. Prof. Dr. Rahmi ERDEM 2003, 84 Pages Jury: Assist. Prof. Dr. Rahmi ERDEM Assos. Prof. Dr. Abdullah TOPÇUO?LU Assist. Prof. Dr. Çiğdem ÇİFTÇİ Second homes are defined as the homes that is used for resting and enjoying for a short period of time away from the home used for daily activities. They can be located near a river, lake, some place near the water; at the mountain, near the forest. They are wanted to have recreational facilities. The development of the second homes in Türkiye is seen as damaging the physical environment, natural and cultural resources or totally destroying them. The purpose of this study is to find out the effects of second homes to the physical and social environment in Mahmutlar sample. Keyword: Second Homes, Tourism, Coastal Usage, Physical Environment, Social Environment 11