Konya alt bölgesinin ekonomik göstergeler ışığında gelişmişlik düzeyinin irdelenmesi (1985-2000)
Evaluation of level of development of Konya sub-region with the help of economical indicators (1985-2000)
  1. Tez No: 134237
  2. Yazar: ÖZER KARAKAYACI
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÇİĞDEM ÇİFTÇİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Bölge/Alt Bölge, Gelişmiş Bölge/Alt Bölge, Gelişmemiş Bölge/ Alt Bölge, Ekonomik Kalkınma
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KONYA ALT BÖLGESİNİN EKONOMİK GÖSTERGELER IŞIĞINDA GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ (1985-2000) Özer KARAKAYACI Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÇİFTÇİ 2003, 121 Sayfa Jüri: Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÇİFTÇİ Doç. Dr. İclâl DİNÇER Yrd. Doç. Dr. Rahmi ERDEM“Bölge Bilimi”ve“Bölge Planlama”kavramları; ulusal düzeyde alman kararların bölge boyutundaki yansımalarını araştırma/planlama tekniğidir. Başka bir ifadeyle bölge planlama; ulusal ölçekte alman ekonomik kararların, bölge ya da alt bölge ölçeğinde etkilerinin ortaya konmasıdır. Burada temel değişken, bölgelerin sahip olduğu farklı ekonomik ve mekansal potansiyeller olarak değerlendirilmektedir. Bu çalışmanın temel amacı; 1985-2000 döneminde ulusal düzeyde alman ekonomik kararların bölge ve alt bölge boyutunda ekonomik ve mekansal etkilerinin belirlenmesidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis EVALUATION OF LEVEL OF DEVELOPMENT OF KONYA SUB-REGION WITH THE HELP OF ECONOMICAL INDICATORS (1985-2000) Özer KARAKAYACI Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of City and Regional Planning Adviser: Assist. Prof. Dr. Çiğdem ÇİFTÇÎ 2003, 121 Pages Jury: Assist. Prof. Dr. Çiğdem ÇİFTÇİ Assos. Prof. Dr. İclâl DİNÇER Assist. Prof. Dr. Rahmi ERDEM The regional planning fenomen aim to have taken economic decisions in national dimension of the effects on the region or sub-region. In this point, the base changeable is the regional uniq economic and spatial potentials. The purpose of this study is stated to the economic and spatial effects on the region/sub-region scale in the period of 1985 and 2000. Keyword: Region/Sub-region, Developed Region/Sub-region, Undeveloped Region/Sub-region, Economic Development