Ege bölgesinde yer alan balık yemi fabrikalarının durumu ve değerlendirilmesi
Present status and developments in aquafeed industry in the Aegean region
- Tez No: 134462
 - Danışmanlar: PROF. DR. BELGİN HOŞSU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
 - Anahtar Kelimeler: Balık yemi fabrikaları, Ege bölgesi, genel durum, Aquafeed factories, Aegean region, present status
 - Yıl: 2003
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Ege Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 45
Özet
Özet Ege Bölgesi'nde Yer Alan Balık Yemi Fabrikalarının Durumu ve Değerlendirilmesi FERHATOĞLU, Melike Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Belgin HOŞSU Eylül 2003, 37 sayfa Su ürünleri yetiştiriciliğinde balık yemi maliyeti toplam maliyetin % 55-70' ini oluşturmaktadır. Bu nedenle balık yemi ve üretimi su ürünleri yetiştiriciliğinde önemli konuların başında gelmektedir. Yemlerin ucuz ve balığın besin madde gereksinimlerini en iyi şekilde sağlayacak kalitede olması, yetiştiriciliği yapılan balığın yemden en iyi şekilde faydalanması ve iyi bir büyüme- gelişme göstermesi için önemlidir. Bu noktada kültür balıkçılığının verimliliği ve gelişimi için balık yem sanayinin varlığı ve gelişimine,balık yemi sanayinin gelişimi ve varlığını devam ettirebilmesi içinse kültür balıkçılığının var olması ve gelişmesine ihtiyaç vardır. Bu konuda devamlı bir ilişkinin oluşturulması ile ülkenin su ürünleri açısından gelişmiş ülkeler arasında yer alması da sağlanabilecektir. Bu tez çalışmasında, toplam yem ihtiyacının büyük bölümü Ege Bölgesi'nden sağlandığı için balık yemi üretimi yapan işletmeler hakkında genel bir durum değerlendirmesi yapılabileceği düşünülerek Ege Bölgesi'nde yer alan balık yemi üretim işletmeleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT PRESENT STATUS AND DEVELOPMENTS IN AQUAFEED INDUSTRY IN THE AEGEAN REGION FERHATOGLU, Melike Msc in Fisheries Supervisor: Prof. Dr. Belgin Hoşsu September 2003, 37 pages In the aquaculture, cost offish feed covered 55 %- 70 % of total cost. So that, fish feed and production is major significant subject for aquaculture. To maximum capability of fish and observe effective grow, fish feeds which low cost and high qualitate to cover all nutrient requirement of fish is very important. At this point, effectiveness and development aquaculture, related to existence and development of aqua feed industry, also development and contuniation of aquafeed industry related to aquaculture existence and development. Continously relation between them provide to take place among country which has been developed about aquaculture. In this thesis, cause of that most fish feed needs are covered from Aegean region, aquafeed factories in Aegean region are investigated.