Beton asfalt kaplamaların farklı sıcaklıklarda elastisite modülünün incelenmesi
Investigated the elasticity modulus of asphalt concrete in different temperatures
- Tez No: 134786
- Danışmanlar: PROF. DR. BEKİR YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Asfalt betonu, Elastisite modülü, Rijitlik, Bitüm VIII, Asphalt concrete, Elastisite modulus, Stiffness, Bitumen IX
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BETON ASFALT KAPLAMALARIN FARKLI SICAKLIKLARDA ELASTİSİTE MODÜLÜNÜN İNCELENMESİ Erkut SAYIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2003, Sayfa:39 Bu çalışmada, asfalt betonunun farklı sıcaklıklardaki (-10*C, 0°C, 10°C, 20°C, 30°C, 40°C) elastisite modülü araştırılmıştır. Bu amaçla hazırlanan numuneler üzerinde Marshall, basınç dayanımı ve eğilmede çekme dayanımı deneyleri yapılmıştır. Basınç dayanımı ve eğilmede çekme dayanımı deneylerinden önce numuneler farklı sıcaklıklarda 24 saat bekletilmiştir. Karışımın rijitliğine etki eden parametreler, karışım içindeki agreganın hacimsel konsantrasyonu ve bitüm rijitliğidir. Karışımın rij itliği agreganının hacimsel konsantrasyonu ve bitümün rijitliğinin artmasına bağlı olarak artmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis INVESTIGATED THE ELASTISITE MODULUS OF ASPHALT CONCRETE IN DIFFERENT TEMPERATURES Erkut SAYIN Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Civil Engineering 2003, Page:39 In this study, elastic modulus of asphalt concrete was investigated at different temperatures. For this purpose, Marshall, compressive strength and tensile strength experiments were applied on the prepared samples. The samples were kept 24 hours at different temperatures before the compressive strength and the tensile strength experiments. Volume concreation of aggregate in the asphalt mix and the stiffness of bitumen are the parameters that influence the stiffness of mix. The stiffness of the mix was increased depend on increasing the volume concentration of aggregate and the stiffness of bitumen.