Ula (Muğla) yöresinin makrofungusları üzerinde taksonomik bir araştırma
A taxonomic investigation on the macrofungi in Ula (Muğla) district
  1. Tez No: 135906
  2. Yazar: MURAT YABANLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA IŞILOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makroflıngus, Flora, Taksonomi, Ula, Macrofungi, Flora, Taxonomy, Ula
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZET Bu çalışmada Ula (Muğla) yöresinde farklı lokalitel erden 2001 - 2003 yıllarında özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında makroflıngus örnekleri toplanmıştır. Arazi ve laboratuar çalışmaları sonucunda, 2 sınıf ve 29 familyaya ait 61 takson belirlenmiştir. 6'sı Ascomycetes, 55'i Basidiomycetes sınıfına aittir. Makrofunguslar üzerindeki mevcut literatüre göre, 3 türün Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
u ABSTRACT In this study macrofungi specimens have been collected different localities in Ula (Muğla) district the years of 2001 - 2003 particularly during the months of autumn and spring seasons. As a result of the field and laboratory studies, 61 taxa belonging to 2 classes and 29 families have been identified. 6 species belonging to Ascomycetes and 55 species belonging to Basidiomycetes classes. According to the present literature on macrofungal flora, 3 species were found to be new records for Turkey.