An Implementation of storage and retrieval methods for XML documents in relational DBMSs
XML dökümanlarını ilişkisel veritabanı yönetim sistemlerinde saklama ve geri elde etme metodlarının bir uygulaması
- Tez No: 136738
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ATAKAN KURT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: XML, XML Dokümanlarını saklama metodları, XML ve VTYS, XML, Documents, Storage Methods, XML-Enabled Database Systems
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
XML DOKÜMANLARINI İLİŞKİSEL VERITABANI YÖNETİM SİSTEMLERİNDE SAKLAMA VE GERİ ELDE ETME METODLARININ BİR UYGULAMASI Aişe Zül al SU Yüksek Lisans Tezi - Bilgisayar Mühendisliği Ağustos 2003 Tez Yöneticisi: Yrd.Doç.Dr. Atakan Kurt OZ Bu tezi yaparken amacımız XML dokümanlarını verimli bir şekilde ilişkisel veritabanlannda saklayabileceğimiz bir uygulama geliştirmektir. XML dokümanlarını ilişkisel veritabanlannda saklamak için bir çok yöntem geliştirilmiştir. Biz bu uygulamamızda XML dokümanlarının yapısına bakmadan sadece iyi oluşumlu olan tüm XML dokümanlarını saklayabileceğimiz bir yöntemi benimsedik. Ayrıca bu yöntem kullanacağımız veritabanın varolan olanaklarıyla işlemini hallettiğinden, yapacağımız uygulama birçok veritabanı yönetim sistemlerine adapte edilebilir.Uygulamamızda veritabanı olarak MySQL 4.0.13-nt ve web arayüzü olarakta PhpMyAdmin seçtik. Yazdığımız PHP sınıflarını PhpMyAdmin programına gömerek, MySql'i XML dokümanlarını işleyebilecek hale getirdik. Bu uygulama da kullanıcıya iki farklı yöntem ile (XRel ve Edge) XML dokümanlarım saklama imkanı verdik. Sonuç olarak bu yöntemlerin performanslarını karşılaştırdık.
Özet (Çeviri)
AN IMPLEMENTATION OF STORAGE AND RETRIEVAL METHODS FOR XML DOCUMENTS IN RELATIONAL DBMSs Aişe Zülal SU M. S. Thesis - Computer Engineering August 2003 Supervisor: Assist. Prof. Atakan Kurt ABSTRACT In this thesis, our aim is to implement a middleware for storing and retrieving XML documents in Relational Database Management Systems. While storing XML documents in RDBMS, several methods can be used. We chose to implement fixed schema methods. These methods store any well-formed XML documents in fixed schema tables and do not require extending data models or SQL in order to support storage and querying of XML documents. So the implementation can be run with small changes for most RDBMSs. In our implementation, we used MySQL 4.0.13-nt as the database system and PhpMyAdmin 2.4.0 program as the web interface. We extended the PhpMyAdmin with a set of PHP classes. The implementation gives users two alternative storage methods (XRel and Edge).We also compared these methods for the performance of insertion and retrieval operations.