The implementation of an XPath query processor for XRel and Edge methods
Edge ve XRel metodları için XPath sorgu işlemcisi uygulaması
  1. Tez No: 152475
  2. Yazar: MİNE MERCAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ATAKAN KURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: XPath, DBMS, XML Dokümanlarını saklama metodlan, Sorgulama işlemcisi iv, XPath, DBMS, XML Storage Methods, Query Processor m
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
EDGE VE XREL METODLARI İÇİN XPATH SORGU İŞLEMCİSİ UYGULAMASI Mine MERCAN Yüksek Lisans Tezi - Bilgisayar Mühendisliği Şubat 2004 Tez Yöneticisi: Yrd.Doç.Dr. Atakan Kurt OZ Bu tezde seçtiğimiz iki yöntemi (XRel ve Edge) kullanarak ilişkisel veritabanlannda saklanmış XML dokümanları için sorgulama işlemcisi uygulaması geliştirildi. Bu çalışma Zulal Su tarafından yapılan ' XML dokümanlarını ilişkisel veritabanı yönetim sistemlerinde saklama, veri geri elde etme metodlanmn bir uygulaması', çalışmasının devamı niteliğindedir. Uygulamamızda ilişkisel veritabanı yöneticisi olarak MySQL ve web tabanlı veritabanı yönetici programı olarak da PhpMyAdmin kullanıldı. PhpMyAdmin programı 'collection' lar eklenerek geliştirilmiştir. Collection' lar benzer XML dokümanlarının saklandığı depolardır. Bu tezde önceki uygulamaya bir sorgulama işlemcisi eklenmiştir. Aym zamanda, karşılaştırmalı olarak, bu metodlarda bir grup XPath sorgusu, metin ve veri merkezli dokümanlar için çalıştırılıp, sonuçlan sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
THE IMPLEMENTATION OF AN XPATH QUERY PROCESSOR FOR EDGE AND XREL METHODS Mine MERCAN M.S. Thesis - Computer Engineering February 2004 Supervisor: Assist. Prof. Atakan Kurt ABSTRACT In this thesis, we implemented an XPath query processor for XML documents stored in an RDBMS using two selected methods (XRel and Edge). This study is the complement of the previous work 'An Implementation of Storage and Retrieval Methods for XML Documents in RDBMS s ' by Zulal Su. In that implementation MySQL was used as the database management system and PhpMy Admin 2.4.0 as a web based database administration tool. PhpMyAdmin was extended with XML collections. A collection is a set of similar XML documents. In this study we added an XPath query processor to this implementation. A comparative experimental study of a set of XPath queries of these methods for text and data centric documents is also presented.