Power flow analysis and steady state voltage stability
Enerji akış analizi ve kararlı durum voltaj kararlılığı
  1. Tez No: 138797
  2. Yazar: ADNAN TOLGA AYAZLAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HACER ÖZTURA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Voltaj kararlılığı, Güç sistemleri kararlılığı, MATLAB, Enerji akış analizi, Voltage stability, Power system stability, Matlab, Power flow analysis
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Ill ÖZET Son yıllarda tüm dünyada bir çok voltaj kararsızlığı olayı meydana gelmiştir. Birbirine bağlı büyük enerji sistemlerinde herhangi bir dengesizlik voltaj karasızlığı için bir sebep olmaktadır. Voltaj karasızlığı durumunun sonucu olarak voltaj bozulması veya dalgalanması sistemde izlenebilir. Önemli olan bu bozulmanın yada kararsızlığın ne kadar zaman sürdüğüdür. Enerji akış sorunu, güç sistemlerinin analizi çalışmasında analizin en önemli kısmım oluşturmaktadır. Enerji akış problemleri de voltaj kararlılığı analizi ile bir çok uygulamada paralellik göstermektedir. Dolayısı ile voltaj kararlılığı analizleri enerji akış analizleri teknikleri kullanılarak yapılır. Bu çalışmada voltaj kararlılığı konusu ana hatları ile anlatılmıştır. Ayrıca analiz tekniklerine de yer verilmiştir. Bu analiz teknikleri kullanılarak MATLAB 6.1 versiyonu ile simülasyon gerçekleştirilmiştir. Sistemin voltaj kararlılığı değerlendirmesi grafikler ile incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT In recent years, many voltage instability incidents have occurred around the world. The causes of the voltage instability may be any imbalance at the. interconnected power system. The consequences of the voltage instability process may be resulted voltage collapse or not. So the important thing is the time period of this instability process. Also the power flow problem is at the heart of power system analysis. The power flow problem is very closely associated with voltage stability analysis. So voltage stability analysis works are done with power flow analysis successively. And power flow analysis techniques are used to obtain voltage stability analysis results of the system. In this project, voltage stability phenomena have been explained with its main titles. Also analysis techniques are explained briefly. The simulation has been realized by using these analysis techniques in MATLAB 6.1 version. Power system voltage stability has been investigated by using graphics.