Three dimensional simulation of complex structures
Karmaşık cisimlerin üç boyutlu simülasyonu
  1. Tez No: 138847
  2. Yazar: MUSTAFA KASAP
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TATYANA YAKHNO, PROF. DR. VALERY YAKHNO
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Geometrik modelleme, Karmaşık cisimler, Simülasyon, Geometric modeling, complex structures, simulation
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
VI ÖZET Elektromanyetik dalgalar, duman gibi karmaşık yapıların simülasyonu, soyut yada somut cisimlerin tanımlanmasında kullandığımız tekniktir. İleriki çalışmalarda bu cisimlerin şekillerini kullanarak değişik zaman dilimlerine ait işlem simulasyonlarını elde edeceğiz. Geometrik modelleme somut bir tanımdan yada modelden öte analitik, matematiksel ve soyut bir yaklaşım sunar. Bu çeşit bir yöntemi seçmiş olmamızın sebebi gerçek nesne ve işlemleri oluşturmaktan daha uygun ve ekonomik oluşudur. Gerçek nesneler üzerinde işlemler, ölçümler yapmaktansa bu tür bir yöntem daha kolay ve pratiktir. Yukarıda bahsedilen fikirler ışığında bilgisayar ortamında simülasyon işlemi derin matematik bilgisi ile yüksek kapasiteli ve güçlü grafik işleme gücüne sahip bilgisayarlar gerektirmektedir. Bu tez çalışmasında bahsedilen gereçler kullanılarak elektromanyetik dalgaların yayılımları incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Simulation of complex structures such as electromagnetic waves, smoke etc. is the technique we use to describe the shape of abstract or concrete objects. In latter studies we use the shapes of these objects to simulate the process for different time intervals. Geometric modeling provides a description or model that is analytical, mathematical, and abstract rather than concrete. We prefer such methods because it is a convenient and economical substitute for the real object or process. It is easier and more practical to analyze a model than to test or measure or experiment with the real object. From the point of ideas above simulation process in computer environment requires deep mathematical knowledge and also powerful computers equipped with powerful graphic computation capabilities. In this thesis we studied electromagnetic wave propagation with the support of required equipment mentioned.