Analysis and comparison of combination algorithms for joining ranked inputs
Sıralı girdilerin birleştirilmesi için birleşim algoritmalarının analiz ve karşılaştırılması
- Tez No: 138848
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADİL ALPKOÇAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Skor birleştirme fonksiyonları, birleştirme algoritmaları, sıralı girdi kümeleri, karmaşık sorgular, Score aggregation functions, combination algorithms, ranked input sets, complex queries
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
IV ÖZET Bu çalışma, skor birleştirme fonksiyonlarının ve birleştirme algoritmalarının ayrı ayrı karşılaştırmasını verir. Sekiz doğrusal skor birleştirme fonksiyonu ve altı birleştirme algoritması PAMIR adı verilen deneysel paralel bir çoklu ortam bilgi sorgulama sistemi üzerinde analiz edildi, uygulandı ve karşılaştırıldı. Bu sistem 68040 farklı JPEG resimden oluşan Corel Resim kolleksiyonunu kullanır. Kolleksiyondaki herbir resim üç ana özellik ile ifade edilir. PAMIR sisteminin sorgu formatı bu 3 özelliğin birleşimini içeren karmaşık sorgulardan oluşur. Bu deneysel paralel çoklu ortam bilgi sorgulama sistemi Linux işletim sisteminde C kullanılarak geliştirilmiştir. Sistemin çoklu-işlem silsileli bölümü ise standart Linux ortamındaki POSIX iş parçacıkları kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT This study gives a comparison of score aggregation functions and combination algorithms separately. Eight linear score aggregation functions and six combination algorithms have been analyzed, implemented and compared on an experimental parallel multimedia information retrieval system called PAMIR. This system uses the Corel Image Collection that includes 68040 different JPEG images. Each image in the collection is described with three main features. The query format of PAMIR system is formed by complex queries that are combination of three features. This experimental parallel multimedia information retrieval system is developed using C under Linux Operating System. Multi-threaded part of the system is designed by using POSIX threads under standard Linux environment.