Endüstriyel tesislerde kesintisiz güç kaynaklarının kullanılması
Usage of uninterruptible power supplies in industrial establishments
  1. Tez No: 139659
  2. Yazar: SELÇUK TUFAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NURETTİN UMURKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kesintisiz, Güç, Kaynak, Endüstri, Enerji xı, Uninterruptible, Power, Supply, Industry, Energy. xn
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
ÖZET Gelişen teknoloji, günümüzde üretim araçlarının kontrol altyapısını oldukça geliştirmiştir. Fakat bu durum beraberinde birtakım problemler getirir. Örneğin bazı analog sistemler olumsuz şebeke koşullan altında çalışmalarına devam ederken hassas olan elektronik ve dijital kontrollü sistemler bu olumsuzluklardan daha kolay etkilenmektedirler. Bu tez, şebeke problemlerine karşı hassas olan ileri teknoloji üretim araçlarının bu problemlere karşı ne tür çözümler üretebileceklerini incelemektedir. İlk bölümde ülkemizdeki enerji politikalarına genel olarak değinilmiştir. Daha sonra bir Kesintisiz Güç Kaynağı Sistemi ayrıntılı olarak incelenmiş, değişik tipteki KGK sistemlerinin karşılaştırılması yapılmıştır. Son bölümde ise 330 kVA' lık bir KGK sisteminin uygulaması ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Developments in technology have been improving the base on means of production in recently. But this case takes some problems with itself. For example, while some analog systems are keeping their operations under negative mains conditions, some digital systems might be affected from this negative conditions. This thesis investigates that, what kind of solution can be finded to solve these problems. In the first chapter, the energy policy is mentioned generally in TURKEY. Afterwards an Uninterruptible Power Supply systems is studied in detail and different types of UPS systems are compared. In the last chapter an 330 kVA UPS ayatem application is taken up.