Linux işletim sistemi ve interaktif ders otomasyonu
Linux operating system and interactive course automation
- Tez No: 139798
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM EMİROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Matematik, Computer Engineering and Computer Science and Control, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, Web tabanlı eğitim, Linux işletim sistemi, Apache web sunucu, MySQL veritabam sunucu, PHP ile Web programcılığı, Distance learning, Web-based training, Linux operating system, Apache web server, MySQL database server, Web programming with PHP VI
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 186
Özet
ÖZET Web tabanlı eğitim sistemleri incelenmiş. Bu teknolojinin teknik gereksinimleri ve tasarım aşamaları ile eğitmen, öğrenci ve kurum açısından avantaj ve dezavantaj lan açıklanmıştır. İnteraktif ders otomasyonu uygulaması geliştirmek için kullanılabilecek Linux işletim sistemi, Apache Web Sunucu, ProFTP FTP sunucu, MySQL Veritabam sunucu ve PHP sunucu programlan tanıtılmış, bu programların temin edilmesi, kurulumu ve birbirleriyle olan etkileşimleri hakkında bilgiler verilmiştir. Aynca projenin kodlanması için ihtiyaç duyulan HTML, SQL ve PHP programlama dilinin öğeleri örnekler ile anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In these thesis, web-based training systems are analysed, technical requirements, design phase, advantages and disadvantages of these tools are rewived from the point of instructors, learners and organizations. Linux operating system, Apache Web Server, ProFTP FTP Server, MySQL Database Server and PHP Server to be used in developing interactive learning otomation system are presented and obtaining and installation of these applications are pointed out. Moreover, HTML, SQL and PHP used as programming languages are explained with examples.