The Policies of the Roman Emperors in the process of Christianisation between the fourth and the sixth centuries
Dördüncü ve altıncı yüzyıl arasında Hristiyanlaşma sürecinde Roma İmparatorlarının politikaları
- Tez No: 140313
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA SOYKUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Hristiyanlaşma, Din Politikaları iv, Christianisation, Religious Policies m
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
oz DÖRDÜNCÜ VE ALTINCI YÜZYIL ARASINDA HRİSTÎYANLAŞMA SÜRECİNDE ROMA İMPARATORLARININ POLİTİKALARI Özdemir, Aygül Yüksek Lisans, Tarih Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Mustafa Soykut Eylül, 2003, 125 sayfa Bu çalışma Büyük Konstantin zamanından Justinianus zamanına kadar Roma İmparatorluğu' nun hristiyanlaşma sürecini incelemiştir. Dini konular üzerine olan genel konsillerin ve kanunların amaçlan imparatorların din politikaları çerçevesinde tartışılmıştır. Konstantin zamanı ve Justinianus zamanı arasında Roma İmparatorluğu Hristiyan Roma İmparatorluğu haline gelmiştir. Bu tezde Roma İmparatorluğu'nun hristiyanlaşması hem dini hem de politik açıdan ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE POLICIES OF THE ROMAN EMPERORS IN THE PROCESS OF CHRISTIANISATION BETWEEN THE FOURTH AND THE SIXTH CENTURIES Özdemir, Aygül M.S., Department of History Supervisor: Assist. Prof. Dr. Mustafa Soykut September 2003, 125 pages This thesis analyzes the Christianisation process of the Roman Empire from the time of Constantine the Great to that of Justinian. The purposes of the ecumenical councils and the codes on the religious issues will be discussed in the framework of the religious policies of the emperors in that time. Between the time of Constantine and that of Justinian the Roman Empire became Christian Roman Empire. The Christianisation of the Roman Empire will be dealt with both from the religious and political point of view in this thesis.