Panking the performance of country funds using risk adjusted performance measures: treynor index, sharpe index, jensen index
- Tez No: 1427
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KÜRŞAD AYDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Jensen Index, Treynor Index, Sharpe Index, Country Funds, International Diversification
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
ÖZET Ülke Fonlarının Riske Ayarlanmış Verimlilik ölçüleri -Treynor Endeksi, Sharp© Endeksi ve Jensen ' Endeksi - ile Performanslarına Göre Sıralanması H. IŞIK BO? Yüksek Lisans Tezi : İşletme Enstitüsü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. KÜRSAD AYDOÖAN Eylül 1990 Bu tez çalışmasının amacı ülke fonlarını riske ayarlanmış verimlilik ölçülerini kullanarak sıralamaktır. Riske ayarlanmış verimlilik ölçüsü olarak Treynor Endeksi, Sharpe Endeksi ve Jensen Endeksi seçilmiştir. Verimlilik ölçüm metodlarım n sonuçları birbirine yakın çıktığı gibi bu metodlar arasındaki koralasyon katsayısı da oldukça yüksek çıkmıştır. Ayrıca, verimlilik ile risk ölçümleri arasındaki ilişki test edilmiş ve Treynor Endeksi dışındaki diğer endekslerle sistematik risk ve getirilerin standard sapması arasında anlamlı bir ilişki. bul una ma mı ştır, AnahtarKelimeler^ Treynor Endeksi, Sharpe Endeksi, Jensen Endeksi, Ülke Fonları, Uluslar ası Portföy Çeşitlendirmesi. ıı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT H. ISIK BOG Ranking the Performance of Country Funds Using Risk Adjusted Performance Measures: Treynor Index, Sharp© Index, Jensen Index MBA in Management Supervisor: Assoc. Prof. KURSAT AYDOGAN Sept., 1990, pages This study ranks the performance of country funds within the international context using risk adjusted performance measures, namely Treynor Index, Sharpe Index, and Jensen Index. Results of the three performance measures are similar and correlation among these measures are quite high. Moreover, the relation between risk measures and performance measures is tested. Only, Treynor Measure seems to be sensitive to systematic risk, /?. Other measures are insensitive to both systematic risk and standard deviation of returns.