Four quadrant computer based motor test system development
Dört bölgeli bilgisayar temelli motor test sistem geliştirilmesi
  1. Tez No: 143120
  2. Yazar: TOLGA İNAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT ERTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Motor test sistemi, kontrol edilebilir yük, veri toplama, Motor test system, controlled load, data acquisition
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Elektrik motorları hakkındaki araştırma ve geliştirme çalışmaları motor performansı ve verimi hakkında sağlıklı bir geribeslemeye ihtiyaç duyar. Bu geribesleme, son kullanıcı beklenmeksizin motor test sistemleri ile sağlanabilir. Bu çalışma boyunca, dört bölgeli yükleme yeteneği olan bigisayar temelli bir motor test sistemi geliştirilmiştir. Sistem, kullanıcı tarafından tanımlanan test koşullarının girilmesi, testlerin gerçekleştirilmesi, verilerin toplanması ve toplanan verilerin gösterilmesi yeteneklerine sahiptir. Sistemin, tüm işleri tek elden yürüten görsel bir arayüzü mevcuttur.
Özet (Çeviri)
Development and research activities about electric motors require realistic feedback about the motor performance and efficiency. This feedback can be supplied by the help of the motor test systems without waiting for the end-user. Throughout this study, a computer based motor test system with four quadrant loading capability is developed. The system is capable of entering user- defined test conditions, performing tests, acquisition of test data and displaying test results. The system has a visual user interface that can handle all tasks from a single computer.