On the Hamiltonian circle actions and symplectic reduction
Hamilton çember etkileri ve simpletik bölüm uzayları
- Tez No: 143244
- Danışmanlar: DOÇ.DR. YILDIRAY OZAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Simplektik Manifoldlar, Çember etkisi, Simplektik bölüm uzayları, Symplectic Manifold, Circle Action, Symplectic Reduction
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bir simplektik manifold üzerindeki Lie gruplarının etkisinin ve orbit uzay larının özelliklerinin ve bu tür etkilerin var olması için gerekli topolojik şartların neler olduğunun incelenmesi önemli bir problemdir. Bu tezde Ono'nun, simplektik yapıyı koruyan çember etkisinin oluşmaması için yeterli bazı şartların verildiği, ve Li'nin simplektik bölüm uzaylarının temel grupları ile ilgili çalışmaları ince lenmiştir.
Özet (Çeviri)
Given a symplectic manifold, it is of interest how Lie group actions, their orbit spaces look like and what are some topological requirements on the existence of such actions. In this thesis we present the work of Ono, giving some sufficient conditions for non-existence of circle actions on symplectic manifolds and work of Li, describing the fundamental groups of symplectic reductions of circle actions.