Improving kernel performance for network sniffing
Ağ koklaması için çekirdek performansının arttırılması
  1. Tez No: 143387
  2. Yazar: MEHMET ERSAN TOPALOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. CEVAT ŞENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: sniffer, kernel modification, driver modification
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Koklama, telefon dinlemenin bilgisayar-ağ eşleniğidir. Bir koklayıcı ise koklama için kullanılan herhangi bir yazılım aracıdır. Yüksek ağ trafiği ve yükü sebebiyle modern ağların ihtiyaçları koklayıcıların karşılayabileceğinden çok daha fazladır. Bu problemin üstesinden gelebilmek için bazı çabalar gösterilmiştir. Başarılı yaklaşımlar olsa da problem tamamen çözülememiştir. Çabalar genellikle, daha hızlı donanım kullanma, ağ arayüz kartı sürücülerinde değişiklik yapma, çekirdekte değişiklik yapma ya da bunların kombinasyonlarını içermektedir. Çabaların çoğu ya pahalı ya da teknik bilgisi açıklanmamış çabalardır.. Bu tezde, ağdan yakalanan verinin uygulamaya mümkün olduğunca hızlı aktarılması amacıyla, probleme çekirdekte ve ağ arayüz karti sürücüsünde değişiklik yaparak saldınlmıştır.
Özet (Çeviri)
Sniffing is computer-network equivalent of telephone tapping. A Sniffer is simply any software tool used for sniffing. Needs of modern networks today are much more than a sniffer can meet, because of high network traffic and load. Some efforts are shown to overcome this problem. Although successful approaches exist, problem is not completely solved. Efforts mainly includes producing faster hardware, modifying NICs (Network Interface Card), modifying kernel, or some combinations of them. Most efforts are either costly or no know-how exists. In this thesis, problem is attacked via modifying kernel and NIC with aim of transfer ring the data captured from the network to the application as fast as possible. Snort [1], running on Linux, is used as a case study for performance comparison with the original system. A significant amount of decrease in packet lost ratios is observed at resultant system.