Detector simulation of direct Chargino and Neutralino production in CMS
CMS'de doğrudan Chargino ve Neutralino üretiminin dedektör simülasyonu
  1. Tez No: 143437
  2. Yazar: ÖZGÜR POLAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN SEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Standart Model, Süpersimetri, Chargino, Neutralino, MC Dedektör Simülasyonu, Standard Model, Supersymmetry, Chargino, Neutralino, MC Dedec- tor Simulation
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Drell-Yan yöntemi ile üretilen chargino ve neutalino üç lepton içeren son se viyelerde incelendi. Standart Model gürültüsü için WZ, tt, TIL yöntemleri ele alındı. SUSY gürültüsü için xt (i= 1> 2) ve x° (i= 1,??-, 4) göz önüne alındı. Sinyal simülasyonu için ISAJET 7.14. gürültünün simülasyonu PYTHIA 5.7 ile yapıldı. CMS dedektörü simülasyonu için CMSJET kullanıldı. Dört mSUGRA noktası göz önüne alındı. Bu noktalar süpersimetrik benchmark noktalan ile karşılaştırıldı. %°, parçacığmn gözlemlenmesi için dilepton değişmez kütle spek- turumunun karakteristik özelliği kullanıldı. Chargino, neutralino ve sleptonlarm kütleleride tartışıldı.
Özet (Çeviri)
Charginos and neutralinos produced by Drell-Yan process are investigated in the inclusive three lepton final states. For the Standard Model background, WZ, tt, TIL processes are taken. For the SUSY internal background, charginos, xf (i= 1, 2) and neutralinos, x°j (i= 1 >...> 4) are considered. IS A JET 7.14 is used for signal simulation, simulation of background is performed by PYTHIA 5.7. CMSJET is used for simulation of the CMS detector. Four mSUGRA points are consid ered. These points are compared to supersymmetric benchmark points. The characteristic shape of the dilepton invariant mass spectrum is used to observe the neutralinos, )$. The charginos, the neutralinos and sleptons masses are also discussed.