Pseudo almost periodic solutions of linear difference systems
Lineer fark denklem sistemlerinin sözde hemen hemen periyodik çözümleri
  1. Tez No: 143438
  2. Yazar: ADEM ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MARAT AKHMET, PROF. DR. AĞACIK ZAFER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hemem hemen periodik, sözde hemem hemen periodik, dizi, fark denklemi, kararlılık, Almost periodic, pseudo almost periodic, sequence, difference equa tion, stability
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu tezde, ilk olarak, hemen hemen periyodik ve sözde hemen hemen periy odik fonksiyon ve diziler tanıtılmış daha sonra da fark denlemleri üzerine bazı temel özellikler ve kavramlar verilmiştir. Daha sonra, bazı özel lineer fark den klem sistemlerinin sınırlı hemen hemen periyodik ve sözde hemen hemen periy odik çözümlerinin varlığı üzerine bazı sonuçlar elde edilmiş, son olarak da bu çözümlerin kararlılığı incelenmiş ve bazı örnekler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we firstly introduce almost and pseudo almost periodic func tions and sequences. Next, we give some basic concepts and several well-known facts on difference equations. Later, we prove the existence and uniqueness of the bounded almost and pseudo almost periodic solutions of specific difference sys tems. Finally, we consider the stability of solutions of these systems and present an example.