Visual tracking with group motion approach
Grup hareketi yaklaşımı ile görsel izleme
- Tez No: 143476
- Danışmanlar: PROF. DR. MÜBECCEL DEMİREKLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: görsel izleme, video izleme, belirti izleme, çoklu hedef izleme, grup izleme, olasılıksal veri ilişkilendirme, Kalman filtreleme, visual tracking, video tracking, feature tracking, multi-target tracking, group tracking, probabilistic data association, Kalman filtering
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışmada görsel hedefler için bir izleme algoritması geliştirilmiştir. Öznitelik bulma işlemi bu algoritmada gereken piksel işleme tekniğidir. Bu uygulamadaki temel yaklaşım öznitelik bulma işlemi ile elde edilen verileri, yakın dinamiklere sahip hedef grubuna ait ölçümler olarak değerlendirmektir. Bu nedenle görsel hedef pek çok hedeften oluşan bir grup olarak değerlendirilmektedir. Gürültü altında hassas veri eşleştirmesi ve durum kestirmesi diğer çoklu hedef izleme uygulamalarında olduğu gibi burada da önemlidir. Grup izleme yaklaşımı, olasılıksal veri ilişkilendirme tekniği ile beraber kestirme ve ilişkilendirme sorununa karşı kullanılmıştır. Metodun görsel ve diğer uygulamalar için uygunluğu da tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
An algorithm for tracking single visual targets is developed in this study. Feature detection is the necessary and appropriate image processing technique for this algorithm. The main point of this approach is to use the data supplied by the feature detection as the observation from a group of targets having similar motion dynamics. Therefore a single visual target is regarded as a group of multiple targets. Accurate data association and state estimation under clutter are desired for this application similar to other multi-target tracking applications. The group tracking approach is used with the well-known probabilistic data association technique to cope with data association and estimation problems. The applicability of this method particularly for visual tracking and for other cases is also discussed.