Synthesis and characterization of a random copolymer having variable thiophene units on the backbone
Çeşitli tiyofen ana zincir birimleri içeren rasgele kopolimerlerin üretimi ve tanımlanması
  1. Tez No: 143532
  2. Yazar: YUSUF GÜNER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: İletken kopolimerler, Polipirol, Politiyofen, Aşı kopolimerleri, Elektrokimyasal polimerleşme, Mekanik özellikler, Conducting copolymers, Polypyrrole, Polythiophene, Graft copolymers, Electrochemical polymerization, Mechanical Properties
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu çalışmada, metilmetakrılat ve 3-metiltiyenilmetakrılatın rasgele (RC) ve blok (BC) kopolimerleri sentezlendi. Elde edilen rasgele ve blok kopolimerleri, pirol ve tiyofen ile elektrokimyasal yöntem kullanılarak aşı kopolimerleri üretildi. Rasgele ve blok kopolimerlerin kimyasal yapısı bazı spektroskopik metodlarla incelendi. Aşı kopolimerleri sentezi öncesi RC ve BC sentez koşullarında dönüşümlü voltametri (CV) ile incelendi. Aşı kopolimerleri, FTIR, DSC, TGA, SEM ile tanımlandı. Aşı kopolimerlerinin iletkenlikleri dört-nokta tekniği ile ölçüldü. Ve elektrokimyasal yöntem ile polimerleştirilen aşı kopolimerlerinin mekanik özellikleri incelendi.
Özet (Çeviri)
In this study, random (RC) and block (BC) copolymers of methyl methacrylate and 3-methylthienyl methacrylate were synthesized. Graft copolymers of both random and block copolymers with pyrrole and thiophene were synthesized by electrochemical methods. The chemical structure of RC and BC were investigated by several spectroscopic and thermal methods. Prior to the syntheses of graft copolymers, RC and BC were investigated by cyclic voltammetry (CV) in the condition of syntheses. Graft copolymers were characterized by means of FTIR, differential scanning calorimetry (DSC), thermal gravimetry analysis (TGA), scanning electron microscope (SEM). Conductivities of graft copolymers were measured via four-probe technique. And mechanical properties of electrochemically prepared graft copolymers were investigated.