Globalization and state transformation: The Ottoman-Turkish case
Küreselleşme ve devlet dönüşümü: Osmanlı-Türk örneği
- Tez No: 144725
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERSEL AYDINLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Devlet, Dönüşüm. iv, Globalization, State, Transformation. m
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu çalışma küreselleşmenin etkisi altında Osmanlı - Türk devletinin transformasyonunu tarihsel bir çerçevede incelemiştir. Küreselleşme ve devlet literatüründeki transformasyon argümanının operasyonelleştirilmesi için bir denemedir. Birinci ve ikinci küreselleşmelerin etkisi altında Osmanlı - Türk devleti once modern ulusal devlete sonra modern ulus devlete dönüşmüştür.Günümüzde üçüncü küreselleşmenin etkisi altında liberal demokratik devlete dönüşme sürecindedir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyses the transformation of the Ottoman-Turkish state under the influence of globalization in a historical context. It is an attempt for operationalization of the transformationist argument in the Globalization and state literature. The Ottoman-Turkish state had been in the process of transforming into initially modern national state then a modern nation state during the era of first and second globalizations. Now, in the face of third globalization, it is in the process of transforming into a liberal democratic state.