An analysis of the actorness of the European Union in the World Trade Organization
Avrupa Birliği'nin Dünya Ticaret Örgütü'ndeki aktörlüğünün bir analizi
- Tez No: 147627
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEVİLAY KAHRAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği (AB), Dünya ticaret Örgütü (DTÖ), Muz Savaşları, European Union (EU), World Trade Organisation (WTO), Banana Wars. IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu çalışma, Avrupa Birliği'ni, Dünya Ticaret Örgütü kontekstinde bir uluslararası aktör olarak incelemektedir. Bu tez, AB ile DTÖ arasındaki etkileşimi birkaç önemli boyutta tartışmaktadır. Bu tez ayrıca, aktör ve aktörlük kavramlarıyla ilgili farklı teorik yaklaşımları, AB'nin ticaret politikasının evrimini ve Dünya çok taraflı ticaret sisteminin tarihini de incelemektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the European Union as an international actor in the context of World Trade Organisation. This thesis discusses the interaction between the EU and the WTO from several important dimensions. This thesis also examines different theoretical perspectives about concepts of actors and actorness, the evolution of trade policy of the EU, and the history of world multilateral trade system as well.