Kentsel dış mekanlara yönelik yapısal uygulamalardan: Drenaj, sulama, aydınlatma ve döşeme çalışmalarının Konak meydanı ve çevresi düzenlemesi örneğinde irdelenmesi
The inspection of structural applications - drainage, irrigation, illumination and surface covering works - concerning urban open spaces on the sample of Konak square and its environs
  1. Tez No: 149525
  2. Yazar: İPEK ALTUĞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BAHRİYE GÜLGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Drenaj Sistemi, Sulama Sistemi, Aydınlatma Sistemi, Zemin Kaplaması, Yapısal Uygulama Değerlendirmesi, Konak Meydanı, Drainage System, Irrigation System, Illumination System, Surface Covering, Structural Application Evaluation, Konak Square
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 321
Özet
V ÖZET KENTSEL DIŞ MEKANLARA YÖNELİK YAPISAL UYGULAMALARDAN; DRENAJ, SULAMA, AYDINLATMA VE DÖŞEME ÇALIŞMALARININ KONAK MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ ÖRNEĞİNDE İRDELENMESİ ALTUĞ, îpek Yüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Bahriye GÜLGÜN 16 Ağustos 2004, 287sayfo Peyzaj projelerinin hayata geçirilmesinde kullanılan aplikasyon tekniği ile seçilen yapı materyalleri, yapılan çalışmanın kaliteli ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu nedenle peyzaj projelerindeki yapısal uygulamalar hakkında yeterli bilgi donanımına sahip olunması gerekliliği bulunmaktadır. Bu çalışmada; drenaj, sulama, aydınlatma sistemleri ve zemin kaplamasıyla ilgili malzeme bilgisi ve uygulama yöntemleri anlatılmıştır. Çalışma kapsamında Konak Meydanı ve çevresi inceleme alanı olarak seçilmiş; belirtilen uygulama konularının değerlendirilmesine yönelik, kriterler oluşturularak incelemeler yapılmıştır.VI Elde edilen bulgulara göre araştırma alanında; drenaj sisteminde % 59.67, sulama sisteminde % 68.50, aydınlatma sisteminde % 47.43 ve zemin kaplamasında % 54.39 olan orta düzeyde basanların sağlandığı saptanmış; çalışma sonucunda, saptanan basan düzeylerinin arttırılmasına yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT THE INSPECTION OF STRUCTURAL APPLICATIONS - DRAINAGE, IRRIGATION, ILLUMINATION AND SURFACE COVERING WORKS - CONCERNING URBAN OPEN SPACES ON THE SAMPLE OF KONAK SQUARE AND ITS ENVIRONS ALTU?, İpek Msc Department of Landscape Architecture Supervisor: Asst. Prof. Bahriye GÜLGÜN 16 August 2004, 287 pages The application techniques and chosen structure materials for realizing landscape projects, effect the life period and the quality of these works. That is why, its necessary to have sufficient knowledge about structural applications of landscape projects. In this study, it is told about knowledge of material and application methods, concerning drainage, irrigation, illumination systems and surface covering. During this research, Konak Square and its environs is chosen as the investigation area and investigations are made by means of formed criterions for evaluation of application subjects. Depending on the obtained data, the successes of the investigated subjects are as followed; drainage system % 59.67, irrigation system %VHI 68.50, illumination system % 47.43 and surface covering % 54.39. As a result, some proper suggestions are made to increase the successes of Izmir -Konak Square's structural applications.