ATM trafik şekillendirme metotları ve tasarım konuları
ATM traffic shaping methods and design issues
  1. Tez No: 149569
  2. Yazar: LÜTFİYE ÖZLEM KARACA
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. RADOSVETA SOKULLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: ATM trafik yönetimi, trafik şekillendirici, FPGA, ATM traffic management, traffic shaper, FPGA
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
ÖZET ATM Trafik Şekillendirme Metotları ve Tasarım Konulan KARACA, L. Özlem Yüksek Lisans Tezi, Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Radosveta SOKULLU Ağustos 2004, 119 sayfa Bu tezin amacı ATM ağlarda trafik denetimi ve şekillendirmesinin bir FPGA simülasyon ortamında gerçeklenmesi, bilgi, tecrübe kazanımı ve bu kazammlarm eğitim amaçlı paylaşımıdır. Çalışmamızda bir leaky bucket türevi olan triple leaky bucket yöntemi incelenmiştir. Bu yöntemi oluşturan üniteler bir FPGA simülasyon ortamında, grafik editör kullanılarak gerçeklenmiştir. Kullanıcıdan gelen datalan simüle etmek için bir C programı geliştirilmiştir ve kullanılan ara yüz tarafından, devreye uygulanmıştır. Devremizde tampon boyutu, bağlantı hızı, jeton üretim hızı parametreleri değiştirilmiş ve karşılık gelen sonuçlar, sonuç bölümünde yorumlanmıştır. Çalışmamızda kullandığımız programın ve devre dizaynımızın önemli bileşenleri değiştirilebilmektedir. Bu sayede sistemin işleyişi, parametrelerin değişiminin sonuca etkisi, ATM servis sınıflan öğrenci tarafından kolayca anlaşılabilmektedir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT ATM Traffic Shaping Methods and Design Issues KARACA, L. Özlem Msc in Electronics Eng. Supervisor: Asst. Prof. Dr. Radosveta SOKULLU August 2004, 119 pages The objective of this study is the realization of traffic management and shaping in ATM networks using FPGA simulation environment, gaining knowledge and experience, and sharing them with others as a training purpose. In this thesis, triple leaky bucket method that is a derivative of an Leaky bucket method was studied. Units are created in a FPGA simulation environment using a graphical editor. A software program was developed using C programming language for simulating data coming from user and result data are applied to the circuit. The buffer size, connection speed, token generation rate parameters were changed in the circuit, and corresponding results were interpreted in the Results section by using graphics. Components of our data generator software program and circuit design can be modified. So, the system process, result changes due to the parameter modifications can be easily understood by ATM service class students.