Aspergillus fumigatus Fresenius'un PCR ile DNA düzeyinde tanısının standardizasyonu
Standardization of identification of Aspergillus fumigatus Fresenius based on DNA by PCR
  1. Tez No: 149593
  2. Yazar: ÖZGÜR DEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALEV HALİKİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: A. fumigatus, DNA, Standardizasyon, PCR, Aspergillosis
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
vn ÖZET Aspergillus fumigatus FRESENIUS'UN PCR ile DNA Düzeyinde Tanısının Standardizasyonu DEMİR,Özgûr Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Yard.Doç.Dr. Alev HALİKI Kasım 2004, 68 sayfa A. fumigatus'un. neden olduğu aspergillosis vakalarında son yıllarda, özellikle şiddetli immunosuppressive terapilerin uygulanmasmdaki artış nedeniyle dramatik bir artış meydana gelmiştir. A. fumigatus; gelişmiş ülkelerde yirmi yıl önce nispeten bilinmeyen bir hastalıktı, ancak günümüzde ölümcül hale gelen pulmonar invaziv aspergillosis vakalarmdaki artış nedeniyle en önemli hava kaynaklı patojen halini almıştır. Bu çalışmada A. fumigatus 'un PCR ile tanısının yapılması amaçlanmıştır. Bu amaçla Aspergillus fumigatus NRRL 2999, A. flavus, A. janus, A. fischerii, A. terreus, C. albicans CDC 385, Alternaria alternata NRRL 20593, Penicillium cylindrosporum NRRL 2673, Trichoderma viride NRRL 1698, E. coli ATCC 23999, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853, Staphylococcus aureus ATCC 6538-P ve insan DNA' sı test edildi. Ancak kullanılan primerlerin spesifik olmadığı anlaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
DC ABSTRACT STANDARDIZATION OF DDENTDJICATION OF Aspergillus fumigatus FRESENIUS BASED ON DNA BY PCR DEMİR,Özgür Msc in Biology Supervisor: Yard.Doç.Dr. Alev HALİKI November 2004, 68 pages Dramatic increases in the incidence of aspergillosis caused primarily by A. fumigatus have occurred in recent years, due primarily to an increase in the use of more drastic immunosuppressive therapies. A. fumigatus has become the most important airborne pathogen in developed countries, causing a significant increase in fatal pulmonary invasive aspergillosis, a disease which was relatively unknown 20 years ago. In this study, we aimed identification of A. fumigatus by PCR. For this aim Aspergillus fumigatus NRRL 2999, A. flavus, A. janus, A. fischerii, A. terreus, C. albicans CDC 385, Alternaria alternata NRRL 20593, Penicillium cylindrosporum NRRL 2673, Trichoderma viride NRRL 1698, E. coli ATCC 23999, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853, Staphylococcus aureus ATCC 653 8-P and human DNA was tested. But we determinated that used primers weren't specific. Keyword: A. fumigatus, DNA, Standardization, PCR, Aspergillosis.