A comparative study on the performance of simulation for object oriented design of softw are systems with a case study
Nesneye dayalı tasarım yazılım sistemlerinin simülasyon kullanarak performansının karşılaştırılmasıyla ilgili örnek çalışma
- Tez No: 149602
- Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM AKMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: XML, XSD, üst veri, malzeme ihtiyaç planlaması, yan sanayi tedarik süreci, SAP R/3, stok yönetimi, ABAP Programlama Dili, XML, XSD, Meta data, material resource planning, material supply process, SAP R/3, stock management, SAP ABAP/4 Programming Language
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZET MALZEME İHTİYAÇ PLANLAMA SÜRECİNİN ÜST VERİ MODELİNİN OLUŞTURULMASI YÖNDEM, Cem Yüksek Lisans Bitirme Projesi, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü, Bitirme Projesi Yöneticisi: Prof. Dr. Bahar KARAOGLAN Eylül 2004, 29 sayfa Bitirme projesi kapsamında, Malzeme İhtiyaç Planlama süreci bir üst veri modeli ile genel olarak ifade edilmiştir. Bu model kullanılarak yan sanayi üreticisinden malzeme tedariği için alternatif bir iş süreç tasarımı yapılmış ve gerçekleştirilmiştir. Projenin gerçekleştirilmesinde araç olarak XML, Visual Basic Programlama Dili, Microsoft Access uygulaması, SAP ABAP/4 Programlama Dili ve SAP R/3 şirket kaynak planlama yazılımı kullanılmıştır. Tasarım kapsammda, SAP R/3 kullanan bir uygulama ile bunun dışmda bir platformda çalışan bir uygulamanın veri alış verişine olanak sağlayan bir yapı geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT DESIGNING A META DATA MODEL FOR THE MATERIAL RESOURCE PLANNING PROCESS YÖNDEM, Cem MSc Graduation Project, International Computing Institute Supervisor: Prof. Dr. Bahar KARAOGLAN September 2004, 29 pages This project is about the design and implementation of a meta- model for material resource planning operation and a sample business process, which simulates material supply task using this model. XML, Visual Basic Programming Language, Microsoft Access Application, SAP ABAP/4 Programming Language and SAP R/3 ERP Software are utilized in the realization of the project. The design provides a platform, which enables communication of data between the applications running under SAP R/3 ERP and other applications running under different ERP software.