Kafes koşullarında L-carnitine'nin alabalık (Onchorhyncus mykiss)'ların büyüme performansı üzerine etkileri
The effect of dietary L-carnitine on growth performance of rainbow trout (Onchorhyncus mykiss) in cage conditions
  1. Tez No: 151431
  2. Yazar: NEVZAT BURAK ÜNALAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SUAT DİKEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: L-carnitine, Balık besleme, Gökkuşağı alabalığı, Büyüme
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 35
Özet
Bu çalışmada 63 günlük besi döneminde L-carnitine destekli yemin gökkuşağı alabalıklarının büyüme performans parametreleri üzerine etkileri incelenmiştir. Denemede 300 mg/kg (A grubu) ve 600 mg/kg (B grubu) L-carnitine destekli yemle beslenen gruplar ve ticari alabalık yemi ile beslenen kontrol grubu olmak üzere üç farklı diyetin perfomansı denenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre L- carnitine destekli yemle beslenen gruplar kontrol grubuna göre hem daha fazla büyüme hem de daha İyi yem değerlendirme oranlan sağlamıştır (P0.05). Deneme sonunda elde edilen önemli bir bulgu Seyhan Baraj Gölünde kafes koşullarında 600 mg/kg düzeyinde L-carnitine destekli yemle beslenen grubun diğer iki guptan daha efektif olarak kullanılabileceği sonucunun çıkmasıdır.
Özet (Çeviri)
The response of rainbow trout to supplemental dietary L-carnitine with respect to growth performance parameters during a 63-day feeding period was investigated. One group was fed the control diet which L-carnitine was not added (Group C) while two other groups received feed by supplementing with 300 mg L- carnitine/kg diet (Group A) and 600 mg L-carnitine/kg diet (Group B). According to the results, carnitine supplemented groups had larger final weights and better-feed conversion (J*