Malatya'da süt sığırcılığı işletmelerinde alt yapı sorunları geliştirme olanakları üzerine bir araştırma
A study an dairy husbandary systems in the region of Malatya, its problems and improving posibilities
- Tez No: 151438
- Danışmanlar: PROF.DR. YILDIRIM KUMOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Süt sığırcılığı işletmesi, yemleme, süt üretimi, bannak planlaması, Dairy cattle current, feeding, milking product, building dizayn II
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
oz YÜKSEK LİSANS MALATYA'DA SUT SIĞIRCILIĞI İŞLETMELERİNDE ALTYAPI SORUNLARI GELİŞTİRME OLANAKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Hümeyra Asena EVCİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Yıldırım KUMOVA Yıl: 2004, Sayfa: 108 Jüri : Prof. Dr. Yıldırım KUMOVA Prof. Dr. Taner ALAGÖZ Prof. Dr. Mehmet TEKİNSOY Bu araştırmada Malatya ilinde süt sığın barınaklarının yapısal yönden mevcut durumlarının belirlenerek geliştirme olanakları incelenmiştir. Sonuçda Malatya ilinde en uygun sistemin kapalı barınak olduğu saptanmıştır. Bu araştırma Malatya ilinde projeye dayalı olarak geliştirilen süt sığırcılığı işletmelerinin durumlarım ve mevcut sorunlarını belirleyerek bu sorunlara çözüm önerileri getirebilmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada materyal olarak bakım ve barınma koşullan yeterli olan 32 işletme kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS A STUDY AN DAIRY HUSBAND ARY SYSTEMS IN THE REGION OF MALATYA, ITS PROBLEMS AND IMPROVING POSIBILITIES Hümeyra Asena EVCİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA ANABİLİM DALI Supervisor : Prof. Dr. Yıldırım KUMOVA Year: 2004, Page: 108 Jury : Prof. Dr. Yıldırım KUMOVA Prof. Dr. Taner ALAGÖZ Prof. Dr. Mehmet TEKİNSOY This research at Malatya regions in dairy cattle current points of view of the existing shelters conditions have been identified with the purpose for development possibilities, have been studied all in all it has been identified that the most suitable shelters should closed suitables. In this research, conducted at Malatya region and under the light of project to improve dairy cattle current operation petuatein and identify the problems and bring resolution of these problems. In this investigation 32 enterprises, which were in good condition and well managed were used as material.