Düzlemsel olmayan boşluklu deprem perdelerinin analizi
Analysis of nonplanar coupled shear walls
  1. Tez No: 151901
  2. Yazar: NESİM YANDIM
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ORHAN AKSOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Continuous Connection Method, Shear Walls, Nonplanar, Coupled Shear Wall, Static Analysis. II
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ DÜZLEMSEL OLMAYAN BOŞLUKLU DEPREM PERDELERİNİN ANALİZİ Nesim YANDIM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Orhan AKSOĞAN Yıl : 2004, Sayfa: 98 Jüri : Prof. Dr. Orhan AKSOĞAN : Yrd. Doç. Dr. H. Murat ARSLAN : Yrd. Doç. Dr. Seren AKAVCI Sürekli bağlantı yöntemi, düzlemsel olmayan boşluklu perdelerin yatay yükler etkisinde analizi için çok yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Bu çalışmada, rijit bir temele oturan düzlemsel olmayan boşluklu perdelerin statik analizi yapılmıştır. Analizde, sürekli bağlantı yöntemi kullanılmış olup, bağlantı kirişlerinin orta noktalarında uygunluk denklemi yazılmıştır. Yerdeğiştirme ifâdeleri elde edilirken duvarların eğilmelerine ek olarak burulmadan dolayı kesitlerin çarpılması da göz önüne alınmıştır. Bu amaçla Vlasov'un ince cidarlı kiriş teorisi kullanılmıştır. Elde edilen diferansiyel denklemden perdenin dönme ifâdesi bulunarak Fortran dilinde genel amaçlı bir bilgisayar programı hazırlanıp, bu programla literatürde var olan sonuçlarla karşılaştırma ve SAP2000 yapı analizi programı ile doğrulama yapmak için örnekler çözülmüştür. Anahtar kelimeler : Sürekli Bağlantı Yöntemi, Deprem Perdeleri, Düzlemsel Olmayan, Boşluklu Perde, Statik Analiz.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS Nesim YANDIM DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Orhan AKSO?AN Year : 2004, Pages: 98 Jury : Prof. Dr. Orhan AKSO?AN : Assist. Prof. Dr. H. Murat ARSLAN : Assist. Prof Dr. Seren AKAVCI The continuous connection method is widely used for the analysis of nonplanar coupled shear walls subject to lateral toads. The present study considers the static analysis of nonplanar coupled shear walls on a rigid foundation. The analysis employs the continuous connection method and the compatibility equation has been written at the midpoint of the connecting beams. The warping of the piers due to the twist has been considered, as well as their bending, in obtaining the displacements. Vksov's thin walled beam theory has been used for this purpose. After obtaining the rotation of the shear wall from the differential equation obtained, a general purpose computer program has been prepared in the Fortran language and various examples have been solved. Examples have been chosen both for comparasion with the results present in the literature and for verification with the results of SAP2000 structural analysis program.