Yumuşak killerin geoteknik özellikleri ve Kayseri serbest bölgesi yumuşak killeri üzerine bir araştırma
The geotechnical properties of soft clays and a investigation on soft clays of Kayseri free zone
- Tez No: 152103
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HACI BEKİR KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Geoteknik Özellikler, Yumuşak Killer, Kayseri Serbest Bölgesi, Geotechnical Properties, Soft Clays, Kayseri Free Zone
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 190
Özet
Ill YUMUŞAK KİLLERİN GEOTEKNİK ÖZELLİKLERİ VE KAYSERİ SERBEST BÖLGESİ YUMUŞAK KİLLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA ÖZET Yirminci yüzyılda başlayan ve günümüzde de süren hızlı nüfus artışı, hızlı kentleşme ve sanayileşme, gelişmiş ülkelerdekine benzer şekilde Türkiye'de yapı alanlarının hızla tükenmesine neden olmuştur. Buna bağlı olarak her geçen gün yeni yapılaşma alanlarının açılması zorunlu hale gelmiştir. Bu yeni açılan alanların arasında, zaman zaman, geoteknik açıdan yapılaşmaya uygun olmadığı kanıtlanmış alanların da, bir başka deyişle taşıma gücü zayıf olan temel zemini özellikleri gösteren alanlarında yapılaşmaya açıldığı görülmüştür. Zayıf temel zeminlerinde karşılaşılan düşük taşıma gücü ve yüksek deformasyon sorunları temel zeminini iyileştirme konusunda yeni yöntem ve tekniklerin geliştirilmesini ve uygulamasını gerekli kılmıştır.
Özet (Çeviri)
IV THE GEOTECHNICAL PROPERTIES OF SOFT CLAYS AND A INVESTIGATION ON SOFT CLAYS OF KAYSERİ FREE ZONE ABSTRACT The sudden expansion of the population, the rapid urbanization and industrialization that began in the twentieth century and still continues in our own day, like in the developed countries, has enormously consumed the urban development areas in Turkey as well. Consequently, it has become an extremely necessity to open new areas for urban development purposes since every now and then. It has been seen that among these new areas, lands that have been proved to be geotechnically unsuitable, in other words, lands that show low bearing capacity properties, are time to time opened up for urban development purposes. Low bearing capacity and high deformation problems, that are to be encountered in weak foundation soils, have made it evident that new methods and techniques should be developed and used in soil improvement studies.