On an architecture for a parallel finite field multiplier with low complexity based on composite fields
Bileşik alanlara dayalı düşük komleksitili bir paralel sonlu alan çarpanı için bir yapı
  1. Tez No: 153119
  2. Yazar: NİHAL KINDAP
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FERRUH ÖZBUDAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Bit Paralel Yapısı, VLSI, Etkili Polinom Çarpımı, Karatsuba- Ofman Algoritması, Yer Kompleksitisi, Zaman Kompleksitisi. iv, Bit Parallel Architecture, VLSI, Efficient Polynomial Multiplica tion, Karatsuba-Ofman Algorithm, Space Complexity, Time Complexity m
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kriptografi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Oz BİLEŞİK ALANLARA DAYALI DUŞUK KOMLEKSİTİLİ BİR PARALEL SONLU ALAN ÇARPANI İÇİN BİR YAPI Kmdap, Nihal Yüksek Lisans, Kriptografi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ferruh ÖZBUDAK Ağustos 2004, 69 sayfa Bu tezde, k = n ? m ve (k < 32) koşulunu sağlayan GF((2n)m) bileşik alanlarında düşük kolpleksitili bir paralel sonlu çarpan için bir bit paralel yapısı incelendi. Belirli k değerleri için Karatsuba-Ofman algoritmasının kullanıldığı yapılar daha düşük bir kompleksitiye sahiptir. Bileşik alanlar için belirli primitif polinomları kullanmak kompleksitiyi düşürür. Karatsuba-Ofman algoritmasının uygulamasını m = 2,4,8 değerleri için ayrıntılı olarak gösterdik. Bu tez Christof Paar'm“A New Architecture for -a Parallel Finite Field Multiplier with Low Complexity Based on Composite Fields ”adlı makalesini esas almıştır. Bu tezin genelde amacı Paar'm bahsedilen makalenin sonuçlarını anlamak ve makale ile ilgili detaylı bir tanım vermektir.
Özet (Çeviri)
Abstract ON AN ARCHITECTURE FOR A PARALLEL FINITE FIELD MULTIPLIER WITH LOW COMPLEXITY BASED ON COMPOSITE FIELDS Kmdap, Nihal M.Sc, Department of Cryptography Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ferruh ÖZBUDAK August 2004, 69 pages In this thesis, a bit parallel architecture for a parallel finite field multiplier with low complexity in composite fields GF((2n)m) with k = n. m (k < 32) is investigated. The architecture has lower complexity when the Karatsuba-Ofman algorithm is applied for certain k. Using particular primitive polynomials for composite fields improves the complexities. We demonstrated for the values m = 2, 4, 8 in details. This thesis is based on the paper“A New Architecture for a Parallel Finite Field Multiplier with Low Complexity Based on Composite Fields ”by Christof Paar. The whole purpose of this thesis is to understand and present a detailed description of the results of the paper of Paar.