Ad hoc packet routing simulation and tactical picture display tool for navy
Deniz kuvvetleri için Ad hoc paket yönlendirme simulasyonu ve taknik oluşturma aracı
- Tez No: 153127
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET COŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Yayınlama yönlendirmesi, batış ağacı, geçici ve isteğe bağlı uzaklık vektör yönlendirmesi, coğrafi koordinat sistemi, Deniz Kuvvetleri, bilgi dağıtımı, Broadcast routing, sink tree, ad hoc on demand distance vector routing, geographical coordinate system, Navy, information distributing. IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
öz DENİZ KUVVETLERİ İÇİN AD HOC PAKET YÖNLENDİRME SİMÜLASYONU VE TAKTİK RESİM OLUŞTURMA ARACI Aymak, Onur Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Danışman: Doc. Dr. Ahmet Coşar Ağustos 2004, 70 sayfa Savaş zamanı, muhabere hayati bir önem arz etmektedir. Bütün müttefik ve düşman unsurları tek bir Taktik Bilgi Gösterim Sistemi'nin üzerinde izleyebilmek, bir sonraki adımı düşmanın reaksiyonundan önce değerlendirebilmek için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Deniz Bilgi Aktarım Sistemi, savaş gemileri arasında efektif bir muhabere sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Kurulan network üzerinde, mobil istasyon olan savaş gemileri ile birlikte sabit olarak tasarlanan ve savaş gemilerinden gelen bilgilerin diğer birliklere aktarımını sağlayan kara istasyonları da kullanılmıştır. Deniz Bilgi Aktarım Sistemi'nin performansını ve efektifliğini gösterebilmek maksadıyla Coğrafi Bilgi Sistemi üzerinde çalışan bir simülasyon geliştirilmiştir. Bu tezin amacı, Deniz Kuvvetleri için etkin ve kullanışlı olacak şekilde, bilgi aktarımının sağlanması ve bu aktarım için uygun yolların bulunmasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AD HOC PACKET ROUTING SIMULATION AND TACTICAL PICTURE DISPLAY TOOL FOR NAVY Aymak, Onur M. S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ahmet Coşar August 2004, 70 Pages The importance of communication is vital in wartime. The capability of having all the position information of the allied and enemy forces in a single Tactical Information Display System (TIDS), maintains a great advantage for deciding what to do before the enemy reacts. A Naval Information Distributing System (NIDS) is developed for building an effective communication infrastructure between the war ships. In the designed network, besides the mobile platforms (ships), some fixed platforms (land stations) are used to transfer the information coming from these mobile platforms to all the other platforms. To demonstrate the performance and effectiveness of the Naval Information Distribution System, a discrete event simulation model is developed on a Geographic Information System. The goal of this thesis is to describe and experimentally evaluate an effective and feasible information sharing and routing system for Navy.