MMIC vector modulator design
MMIC vektör modülatör tasarımı
  1. Tez No: 153250
  2. Yazar: MEHMET ALTUNTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞİMŞEK DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: MMIC, Vektör Modulator, Sayısal Olarak Kontrol Edilen Değişken Kazançlı Yükselteç, Serim vıı, MMIC, Vector Modulator, Digitally Controlled Variable Gain Amplifier, Layout
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
oz MMIC VEKTÖR MODULATOR TASARIMI ALTUNTAŞ, Mehmet Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Şimşek DEMİR Aralık 2004, 110 sayfa Bu tezde 9GHz-10GHz bandında çalışacak bir vektör modulator tasarımı üzerinde araştırma yapılmış ve tasarım gerçekleştirilmiştir. Vektör modulator; 4 kapılı (4.8 dB) 120° faz farklı güç bölücüsü, sayısal olarak kontrol edilen değişken kazançlı yükselteç, ve aynı fazlı güç birleştiricisinden oluşmaktadır. Verilen frekans bandında bu yapının düzgün çalıştırılabilmesi için gerekli değişik yöntemler üzerinde araştırmalar yapılmıştır. Son tasarım MMIC yapıya uygundur. 4 çıkışlı (4.8 dB) 120° faz farklı güç bölücüsü üzerinde çalışılmıştır. Yapımn benzetimleri ilk olarak Microwave Office'de daha sonra da Advanced Design System (ADS) programlarında gerçekleştirilmiştir. vıSayısal olarak kontrol edilebilen değişken kazançlı yükselteç için çeşitli yöntemler değerlendirilmiştir. Son yapıtım ADS programında benzetimi ve optimizasyonu yapılmıştır. Aynı fazlı bir güç birleştiricisi tasarlanmıştır. Birleştiricinin çalışma benzetimi ve optimizasyonu ADS programında yapılmıştır. Toplu eleman modelleri MMIC yapıyı sağlayabilmek için CASWELL H-40 modellerle değiştirilmiş ve serim çizilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MMIC VECTOR MODULATOR DESIGN ALTUNTAŞ, Mehmet M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Şimşek DEMİR December 2004, 110 pages In this thesis the design of a MMIC vector modulator operating in 9GHz-10GHz band is investigated and performed. Sub-sections of the vector modulator are 4- port (4.8dB) 120° phase shift relative to the dedicated port power splitter, digitally controlled variable gain amplifier and the in phase power combiner. Alternative methods are searched in order to implement the structure properly in the given frequency band. The final design is appropriate for MMIC structure. 4-port (4.8dB) 120° phase shift relative to the dedicated port power splitter is studied. The performance is simulated and optimized first on Microwave Office, then on Advanced Design System (ADS) tools. IVVarious methods to design a digitally controlled variable gain amplifier are studied. The final topology is simulated and optimized on ADS tool. An in phase power combiner is designed. The performance of the combiner is simulated and optimized on ADS tool. Lumped element models are replaced with CASWELL H-40 models to achieve a MMIC structure and a layout is drawn. The finalized vector modulator is simulated and optimized on ADS tool.