Indentification of elecromagnetic scattering mechanisms by two dimensional windowed fourier transform approach
Elektromanyetik saçılım mekanizmalarının iki boyutlu pencerelenmiş Fourier dönüşümü yöntemi ile tanımlanması
  1. Tez No: 153252
  2. Yazar: KADİR EGEMEN GERMEÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA KUZUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pencerelenmiş Fourier Dönüşümü, Elektromanyetik Saçınım, Windowed Fourier Transform, Electromagnetic Scattering IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
ÖZ ELEKTROMANYETİK SAÇINIM MEKANİZMALARININ İKİ BOYUTLU PENCERELENMİŞ FOURIER DÖNÜŞÜMÜ YÖNTEMİ İLE TANIMLANMASI GERMEÇ, Egemen Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mustafa Kuzuoğlu Aralık 2004, 65 sayfa Bu tezde, iki boyutlu Pencerelenmiş Fourier Dönüşümü (WFT) yönteminin, iki boyutlu spektral frekans uzayında, elektromanyetik saçınım sinyallerinin lokal spektral karakteristiklerini analiz etmek amacıyla etkili bir şekilde kullanılabileceği gösterildi. Burada kullanılan WFT yöntemi, tek boyutlu ve sadece zamana göre değişen sinyallerin lokal spektral özelliklerini incelemek için geliştirilmiş olan Kısa Zamanlı Fourier Dönüşüm (STFT) yönteminin geliştirilmiş biçimidir. WFT yöntemi saçımm alanlarının lokal spektral davranışlarına odaklandığı için, koordinatları verilen bir uzay noktasına karşılık gelen spektral uzaydaki sinyal yayılma haritaları WFT ile elde edilebilir. Bu haritalar yardımıyla da, yüksek frekans uygulamalarında toplam elektromanyetik saçınım sinyalini oluşturan ve farklı mekanizmalardan kaynaklanan ışınların bireysel katkıları belirlenebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IDENTIFICATION OF ELECTROMAGNETIC SCATTERING MECHANISMS BY TWO DIMENSIONAL WINDOWED FOURIER TRANSFORM APPROACH GERMEÇ, Egemen M.S. Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mustafa Kuzuoğlu December 2004, 65 pages In this thesis, it is demonstrated that the two-dimensional Windowed Fourier Transform (WFT) can be effectively used to analyze the local spectral characteristics of electromagnetic scattering signals in the two-dimensional spatial frequency domain. The WFT is the extension of the Short Time Fourier Transform (STFT), which was originally derived to analyze the local spectral characteristics of one dimensional time functions. Since the WFT focuses on the local spectral behavior of the scattered field, the signal localization maps produced in the spectral domain by the WFT can be used to identify the contributions of the rays, at a given location in space, arising from various scattering mechanisms in high frequency applications.