An agent-based order review an release system in make-to-order production
Sipariş tabanlı üretimde etmen tabanlı sipariş inceleme ve salıverme sistemi
  1. Tez No: 153253
  2. Yazar: ONUR AKTUĞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KANDİLLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İş Yükü Kontrolü, Sipariş İnceleme ve Salıverme, Dağıtık İmalat Sistemleri, Etmen Tabanlı İmalat, Sipariş Bazlı Üretim, Workload Control (WLC), Order Review and Release (ORR), Distributed Manufacturing Systems, Agent Based Manufacturing, Make to Order Production IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
oz SİPARİŞ TABANLI ÜRETİMDE ETMEN TABANLI SİPARİŞ İNCELEME VE SALIVERME SİSTEMİ Aktuğ, Onur Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Levent Kandiller Aralık 2004 İş yükü kontrol sistemleri temel olarak, iş istasyonuna girecek işlerin ve iş istasyonundan ayrılan işlenmiş ürünlerin sıralarını denetleyen girdi-çıktı kontrol sistemlerinin çatısını oluşturur. Bu çalışma, iş istasyonuna işlerin kontrollü olarak salınabilmesi için salınmamış iş havuzunu tutan iş yükü kontrolünün iş girişi ve salıverilmesi düzeyleri ile ilgilidir. Çoğu iş yükü kontrol sistemlerinde merkezi iş yükü kontrolü incelense de, bizim çalışmamız iş giriş ve salıverilme aşamalarını merkezi olmayan bir yapıyla gerçekleştirmiş ve iş istasyonlarının çizelgeleme kararında güçlendirilmesi sağlanmıştır. İş bilgileri iş istasyonlarına denetçi olan arabulucu tarafından gönderilmektedir. Hem arabulucu hem de iş istasyonları dağıtık bir sistemde etmenler tarafından temsil edilmektedir. İş sırasının bilindiği varsayılmıştır. Geliştirilen sistem test koşturmaları ile doğrulanmış ve geçerlilenmiştir. Ayrıca test sonuçları da analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN AGENT-BASED ORDER REVIEW AND RELEASE SCHEME IN MAKE-TO-ORDER PRODUCTION Aktuğ, Onur M. Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Levent Kandiller December 2004 Workload control (WLC) systems constitute a framework mainly for the input- output control systems which regulate both jobs' queues into the workshop and the flow of finished goods out of the workshop. This study is concerned with the job entry and release level of WLC which maintains a pool of unreleased jobs for the controlled release of jobs. While most of the studies in WLC concepts deal with the centralized workload control, our study decentralizes the job entry and release control and makes workstations more powerful in schedule decision making. Job's information is sent to the workstations by mediator which is the supervisor of the workstation. Both mediator and work stations are represented by agents in a distributed system. Jobs' routing information is assumed to be known in advance. The developed system is verified and validated by means of test runs. Results are analyzed as well.