Design and implementation of a migroprocessor based data collection and interpretation system with onboard graphical interface
Veri toplayıp yorumlayan grafik arayüzlü ve mikroişlemci tabanlı bir sistemin tasarımı ve gerçekleştirilmesi
- Tez No: 153261
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN CENGİZ GÜRAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Seyrüsefer sistem, Arayüz Birimi, Denetleyici Devresi, Görüntü Oluşturma, Navigation System, Interface Unit, Controller Circuit, Image Generation IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
oz VERİ TOPLAYIP YORUMLAYAN GRAFİK ARAYÜZLÜ VE MİKROİŞLEMCİ TABANLI BİR SİSTEMİN TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Göksügür, Gökhan Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Hasan Cengiz Güran Aralık 2004, 103 sayfa Bu tez, bir seyrüsefer sistemindeki mikroişlemci tabanlı arayüz ünitesinin tasarımını ve gerçekleştirilmesini anlatmaktadır. Arayüz ünitesi, grafiksel arayüz için bir TFT görüntü ekranı, sistem kontrolü için bir Denetleyici Devresi, sisteme dış verilerin girişi için bir küçük klavye arayüzü ve seyrüsefer sisteminin pili ile Denetleyici Baskı Devre Kartı arasında arayüzü sağlayan bir güç arayüz devresinden oluşmaktadır. Bu tez, Denetleyici Devresinin yüksek hızlı tasarımım ve sistem işlevlerinin oluşturulmasını anlatmaktadır. Arayüz ünitesinin temel işlevi seyrüsefer bilgisayarıyla haberleşmek ve seyrüsefer sisteminin bulunduğu aracın kullanıcısına grafiksel bir arayüz sağlamaktır. İletişim ve grafiksel verilerin hazırlanma işlevleri mikroişlemci kullanılarak gerçekleştirilir.TFT görüntü ekranının sürücü işlevleri Çok Yüksek Hızlı Entegre Devre Tanımlama Dili (VHDL) kullanılarak programlanan Alan Programlanabilir Kapı Dizini kullanılarak gerçekleştirilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A MICROPROCESSOR BASED DATA COLLECTION AND INTERPRATATION SYSTEM WITH ONBOARD GRAPHICAL INTERFACE Göksügür, Gökhan M.S., Department of Electric and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Hasan Cengiz Giiran December 2004, 103 pages This thesis reports the design and implementation of a microprocessor based interface unit of a navigation system. The interface unit is composed of a TFT display screen for graphical interface, a Controller Circuit for system control, a keypad interface for external data entrance to the system and a power interface circuit to provide interface between the battery of the navigation system and the Controller Circuit. This thesis reports high speed design of the Controller Circuit and generation of system functions. Main functions of the interface unit are communicating with navigation computer and providing a graphical interface to the driver of the vehicle containing the navigation system. Communication and graphical data preparation functions are implemented through the use of a microprocessor. Driver function of TFT display is implemented through the use of a Field Programmable Gate Array, which is programmed using the Very High Speed IC Description Language (VHDL).