A WEB based public procurement system
Kamu alımları için WEB tabanlı bir sistem
- Tez No: 153282
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ELİF DEMİRÖRS, PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: e-Alım, e-Satınalma, e-İhale, Kamu Alımları, Kamu Alım Süreci, e-Procurement, e-Purchasing, e-Tendering, Public Procurement Process IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
oz KAMU ALIMLARI İÇİN WEB TABANLI BİR SİSTEM Karahan Turan, Hamide Yüksek lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Elif Demirörs Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Nisan 2004, 114 sayfa e-Alım çalışmalarında yol almaya başlamış kurumlar için faydalı olabilecek bu çalışmada, kamu alımlarının iyileştirilmesinin bir yöntemi olarak e-Alım sunulmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda bu tezin amacı, kamu ihale sürecini destekleyecek İnternet tabanlı bir sistemin geliştirilmesidir. Yapılan çalışmada sadece teknolojik çözüm değil kamu alım sürecinin iyileştirilmesine yönelik öneriler de sunulmaktadır. Sistem analizi ve tasarımı nesneye dayalı yaklaşım kullanılarak gerçeldeştirilmiştir. Sistemin geliştirilmesi aşamasında, her türlü ortamın desteklenebilmesi için Java programlama dili tercih edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A WEB-BASED PUBLIC PROCUREMENT SYSTEM Karahan Turan, Hamide M.S., Department of Information Systems Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Elif Demirörs Co-Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen April 2004, 114 pages This study focuses on developing and implementing a web-based procurement system. As an innovative way of enhancing public procurement, an attempt to develop and implement electronic tendering system is to be made. In designing the system, not only technological aspects but also issues related to public procurement process improvement are considered. As an analysis and design approach, object oriented analysis and design was chosen and UML was used. Java as a development language was preferred because the resulting system is expected to be portable. This study also puts forward propositions as to how the government should perform direct purchases to ensure that both public and private sector benefit from e-Procurement to achieve full value.