Design and implementation of mobile patient data collection and transmission system for an emergency ambulance
Acil servis ambulansı için taşınabilir hasta veri toplama ve iletimi sisteminin tasarımı ve uygulaması
  1. Tez No: 153283
  2. Yazar: EMRE KÖSEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERKAN MUMCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Ambulans, Acil Servis, Temel Tıbbi Veri Seti, Çok Katmanlı Dağıtık Uygulama Modeli, Kablosuz İletişim, Ambulance, Emergency Department, Essential Medical Data Set, Multi- tiered Distributed Application Model, Wireless Communication IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Enformatik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
oz ACİL SERVİS AMBULANSI İÇİN TAŞINABİLİR HASTA VERİ TOPLAMA VE İLETİMİ SİSTEMİNİN TASARIMI VE UYGULAMASI Kösen, Emre Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Erkan Mumcuoğlu Nisan 2004, 102 sayfa Bu tezde hareket halindeki bir ambulanstan hasta temel verilerinin toplanması ve acil service iletilmesini sağlayan Mobil Ambulans adlı düşük maliyetli bir sistem tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Bu sistemin amacı kritik durumdaki hastaların acil serviste bekleme zamanlarını azaltmak aym zamanda hasta acil servise varmadan doktoru gerekli tıbbi veriyle donatmaktır. Mobil Ambulans üç bileşenden oluşan çok katmanlı dağıtık bir uygulamadır: ambulans bileşeni hastanın temel tibbi verilerim almak, ve acil servise yollamak için kullanılır (verilerin yollanması kablosuz olarak GPRS ağı vasıtasıyla sağlanır), senkronizasyon bileşeni (kısaca synch) gelen verinin veritabanında saklanması ve nöbetçi doktorun uyarılması için kullanılır, servis bileşeni ambulans seferlerinin listelenmesi ve hastanın temel tıbbi verilerinin incelenmesi için kullanılır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF MOBILE PATIENT DATA COLLECTION AND TRANSMISSION SYSTEM FOR AN EMERGENCY AMBULANCE Kösen, Emre MS., Department of Information Systems Supervisor: Assist. Prof. Erkan Mumcuoğlu April 2004, 102 pages In this thesis, a low-cost system, called Mobile Ambulance, is designed and implemented that provides patient's medical data collection and transmission from a moving ambulance. The aim of the system is to decrease the waiting time for critical care patients to be seen at the emergency department (ED) at the same time to equip the emergency physician with the essential medical data before the patient arrives the ED. Mobile Ambulance is a multi-tiered distributed application composed of three components: ambulance component to capture patient's essential medical data (EMD) and to transmit it to the ED (transmission is wireless via General Packet Radio Service, GPRS), synchronization component (synch for short) to persist mcoming data into the back-end database and to warn the emergency physician, and service component to analyze the patient's EMD.