Internet multicast congestion control
İnternet çoklu yayın tıkanıklık kontrolü
  1. Tez No: 153324
  2. Yazar: KEREM ÖNAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CÜNEYT BAZLAMAÇCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çoklu Yayın, Tıkanıklık Kontrolü, Benzetim, LESBCC, TFMCC 111, Multicast, Congestion Control, Simulation, LESBCC, TFMCC 11
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
oz INTERNET ÇOKLU YAYIN TIKANIKLIK KONTROLÜ Önal, Kerem Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Cüneyt F. Bazlamaçcı Şubat 2004, 80 sayfa Tıkanıklık kontrolü internet çoklu yayındaki en temel sorunlardan biridir. Bu konu halen birçok zorluklar içeren aktif bir çalışma alanıdır. Bu çalışma içerisinde, internet tıkanıklık kontrolü için bir ön bilgi ve halihazır çoklu yayın tıkanıklık kontrol protokolleri sunulmuştur. Daha sonra, yakın zamanda önerilmiş bulunan“tek hızlı, uçtan uca, hız temelli”protocol sınıfından iki tanesi, yani LESBCC ve TFMCC, oturum arası denkserlik kriterleri (TCP-uyumluluk), akıcılık ve tepki hızlan yönlerinden görgül olarak değerlendirilmişlerdir. Geniş olarak kabul görmüş bir ağ benzetim programı olan 'ns' kullanılan deneylerde değişik topolojiler denenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTERNET MULTICAST CONGESTION CONTROL Önal, Kerem M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Cüneyt F. Bazlamaçcı February 2004, 80 pages Congestion control is among the fundamental problems of Internet multicast. It is an active research area with many challenges. In this study, an introduction to Internet congestion control and a brief literature survey of current multicast congestion control protocols is presented. Then two recently proposed“single- rate, end-to-end, rate based”class of protocols, namely LESBCC and TFMCC are evaluated with respect to their intersession fairness (TCP-friendliness), smoothness and responsiveness criteria. Throughout the experiments, which are conducted using a widely accepted network simulation tool 'ns% different topologies have been employed.