A new technique: Replace algorithm to retrieve a version from a repository instead of delta application
Yeni bir teknik: Veri havuzundan bir versiyonu üretmek için fark uygulaması yerine değiştirme algoritması
- Tez No: 153413
- Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN YAZICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: fark algoritması, fark uygulaması, fark birleştirmesi, değiştirme algoritması, delta algorithm, delta application, delta combination, replace algorithm
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Öz YENİ BİR TEKNİK: VERİ HAVUZUNDAN BİR VERSİYONU ÜRETMEK İÇİN FARK UYGULAMASI YERİNE DEĞİŞTİRME ALGORİTMASI Otlu, Süleyman Onur Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Danışmam: Doç. Dr. Ahmet Coşar Ortak Tez Danışmanı: Prof. Dr. Adnan Yazıcı Nisan 2004, 51 sayfa Bu tez veri havuzundan bir versiyonu üretmek için fark dosyalarını sabit dosyaya sırayla uygulamak yerine alternatif yöntem olarak yeni bir tekniği tanıtmaktadır. Bilgim dahilinde, bu tez bir çok deneysel sonuç veren ve yargılara varan kopya/ekle komut tipi kullanan fark birleştirme konusunda yapılmış ilk.araştırmadır. Bu tez, fark uygulama metodunu düşündüğümüzde fark birleştirmenin ara versiyonlar için yapılan girdi çıktı işlemlerini ortadan kaldırdığını ve girdi çıktı işlem süresinin azaldığını göstermektedir. Klasik mantıkta gerekli versiyonu üretmek için fark dosyalan sırasıyla sabit dosyaya uygulanır. Değiştirme algoritması fark uygulamasında kullanılan fark dosyalarını birleşik fark dosyayı olarak birleştirir ve bu birleşik fark dosyasını sabit dosyaya uygulayarak gerekli versiyonu üretir. Uygulama O (uzunluk(D)) süresinde çalışmaktadır, D hedef dosyasıdır ve uzunluk(D) hedef dosyasının uzunluğudur. Birinci versiyonu sabit dosya olan bir versiyon zincirinden n. versiyonu üretmek n - 1 defa uygulamayı gerektirir. Değiştirme algoritması O (i + c * log2 n) süresinde çalışmaktadır, i hedef fark dosyasındaki ekle komut tiplerinin uzunlukları toplamıdır, c hedef fark dosyasındaki kopya komut tiplerinin uzunluklarıtoplamıdır ve n kaynak fark dosyasındaki komutların sayısıdır. Bu yöntemle aynı n. versiyonu üretmek için n - 2 defa değiştirme ve bir defa uygulama gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A NEW TECHNIQUE: REPLACE ALGORITHM TO RETRIEVE A VERSION FROM A REPOSITORY INSTEAD OF DELTA APPLICATION Otlu, Süleyman Onur M. S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ahmet Coşar Co-Supervisor: Prof. Dr. Adnan Yazıcı April 2004, 51 Pages The thesis introduces a new technique to retrieve a version from a repository as an alternative method to applying deltas to literal file sequentially. To my best knowledge; this is the first investigation about delta combination for copy/insert instruction t ype w ith m any e xperimental r esults a nd c onclusions. The t hesis p roves that the delta combination eliminates unnecessary I/O process for intermediate versions when delta application is considered, therefore reduces I/O time. Deltas are applied to literal sequentially to generate the required version in the classical way. Replace algorithm combines delta files which would be applied in delta application as combined delta, and applies it to literal to generate the required one. Apply runs in O (size (D)) time where D is the destination file and size (D) is its size. To retrieve w* version in a chain where 1st version is literal, it requires n-1 time apply. Replace algorithm runs in O (i + c * log2 n) time where i is the total length of all inserts, c is the total length of all copies in destination delta, and n is the number of instructions in source delta. To retrieve the same n* version, it requires n -2 time replace and one apply. IV