Performance optimization of monopulse tracking radar
Tek-darbe hedef izleme radarının performans açısından en-iyilenmesi
  1. Tez No: 153455
  2. Yazar: MEHMET ALPER ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET KEMAL LEBLEBİCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Optimization, Monopulse Target Tracking Radar, Phased Array antenna, Interacting Multiple Model (IMM), Probabilistic Data Association (PDA), Genetic Algorithm
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
oz Tek-Darbe İzleme Radarının Performans Açısından En-iyilenmesi Şahin, Mehmet Alper Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Kemal Leblebicioğlu Ağustos 2004, 143 sayfa Tek-darbe hedef izleme radarının farklı tür senaryolarda performansının iyileştirilebilmesi amacıyla radar sistemine ait parametrelerin en-iyilenebildiği ve parametre değerlerindeki değişimlerin sistem performansına etkilerinin incelenebildiği bir sayısal modelleme ve analiz ortamı geliştirilmiştir. Farklı çalışma parametrelerine göre radar performansının ölçülebilmesi amacıyla bir tek-darbe hedef izleme radarı modellenmiştir. Bu radar modeli faz dizili anten kullanan bir class İA türü tek-darbe hedef izleme radarının çalışmasını benzetimlemektedir. Hedef izleme filitresi olarak Olasılıksal Veri İlişkilendirme (OVİ) tekniğini kullanan Etkileşimli Çoklu Model (EÇM) izleyicisi kullanılmıştır. Buna ek olarak, verilen bir hedef izleme radar modelinin parametrelerinin Genetik Algoritma (GA) kullanılarak en-iyilenebildiği bir en-iyileme ortamı geliştirilmiştir. Genetik algoritmanın gerçekleştirilmesinde [7] 'den yararlanılmıştır. VIAnahtar Kelimler: En-İyileme, Tek-Darbe Hedef îzleme Radarı, Faz Dizili Anten, Etkileşimli Çoklu Model (EÇM), Olasılıksal Veri İlişkilendirme (EÇM), Genetik Algoritma vıı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE OPTIMIZATION OF MONOPULSE TRACKING RADAR Şahin, Mehmet Alper M.Sc, Department of Electrics and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. M. Kemal Leblebicioğlu August 2004, 143 pages An analysis and simulation tool is developed for optimizing system parameters of the monopulse target tracking radar and observing effects of the system parameters on the performance of the system over different scenarios. A monopulse tracking radar is modeled for measuring the performance of the radar with given parameters, during the thesis studies. The radar model simulates the operation of a Class IA type monopulse automatic tracking radar, which uses a planar phased array. The interacting multiple model (EMM) estimator with the Probabilistic Data Association (PDA) technique is used as the tracking filter. In addition to modeling of the tracking radar model, an optimization tool is developed to optimize system parameters of this tracking radar model. The optimization tool implements a Genetic Algorithm (GA) belonging to a GA Toolbox distributed by Department of Automatic Control and System Engineering at University of Sheffield. IVThe thesis presents optimization results over some given optimization scenarios and concludes on effect of tracking filter parameters, beamwidth and dwell interval for the confirmed track.