Development of an electronic attack (EA) system in multi-target tracking
Çoklu hedef izlemede elektronik taarruz (ET) sisteminin geliştirilmesi
  1. Tez No: 177435
  2. Yazar: ÖZLEM TÜRKÇÜ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. M. KEMAL LEBLEBİCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Multiple Hypothesis Tracking, Range Gate Pull?Off, Optimization, Monopulse Target Tracking Radar, Genetic Algorithm
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışmada, uzman sistem temelli elektronik taarruz sistemi ve izleme sistemi geliştirilmiş ve bu sistemlerin performansları eniyilenmiştir. İzleme sistemi tek darbe izleme radarı ve Çoklu Hipotezle İzleme agoritmasını içermektedir. İz başlatabilme kabiliyetine sahip Çoklu Hipotezle İzleme algoritması, ölçüm yönlü yaklaşımla modellenir. Her bir ölçüm alındığında, hipotezlerin olasılıkları hesaplanır ve hedef durumları bir Kalman süzgeçi kullanılarak tahmin edilir. Menzil kapısı kaydırması, izleme radarlarına karşı kullanılan birincil aldatma tekniği kabul edildiği için geliştirilecek elektronik taarruz tekniği olarak seçilmiştir. Zaman geciktirme denetleyicisine göre doğrusal ve parabolik olmak üzere, iki menzil kapısı kaydırma modu modellenmiştir. MATLAB Genetik Algoritma araç kutusu, bu sistemlerin verilen tüm senaryolar üzerinden eniyilenmesi için kullanılmıştır. İzleme radar sistemine ilişkin performans belirgin şekilde iyileştirilmiş ve yakın aralıklı hedefleri de içeren tüm senaryolarda başarılı izleme performansı elde edilmiştir. Menzil kapısı kaydırma modelleri, iyileştirilen izleme performansına karşı geliştirilmiş ve izleme radarının aldatması verilen tüm hedef modelleri için başarılı olmuştur. Anahtar Kelimler: Çoklu Hipotezle İzleme, Menzil Kapısı Kaydırma, Eniyileme, Tek Darbe Hedef İzleme Radarı, Genetik Algoritma.
Özet (Çeviri)
In this study, an expert system based EA and tracking system is developed and the performances of these systems are optimized. Tracking system consists of a monopulse tracking radar and a Multiple Hypothesis Tracking (MHT) algorithm. MHT is modelled as a measurement?oriented approach, which is capable of initiating tracks. As each measurement is received, probabilities are calculated for the hypotheses and target states are estimated using a Kalman filter. Range Gate Pull?Off (RGPO) is selected as an EA technique to be developed because it is accepted to be the primary deception technique employed against tracking radar. Two modes of RGPO technique; linear and parabolic, according to time delay controller are modelled. Genetic Algorithm (GA) Toolbox of MATLAB is used for the optimization of these systems over some predetermined scenarios. It is observed that the performance of the tracking radar system is improved significantly and successful tracking is achieved over all given scenarios, even for closely spaced targets. RGPO models are developed against this improved tracking performance and deception of tracking radar is succeeded for all given target models.