Restoration of Zazadın Han a 13th century Seljukid caravanserai near Konya
Konya yakınlarında bir 13. yy. Selçuklu kervansarayı olan Zazadın Han'ın restorasyonu
  1. Tez No: 153532
  2. Yazar: MUSTAFA ÖNGE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EMRE MADRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Restorasyon, Kervansaray, Han, Anadolu Selçuklu Kervansarayları, Konya, Restoration, caravanserai, han, Anatolian Seljuk Caravanserais, Konya
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 210
Özet
Bu tezin konusu, Konya yakınlarında bir 13. yy. Selçuklu kervansarayı olan Zazadin Han'ın restorasyonudur. Giriş bölümünde yapının tanıtımı, sahip olduğu değerler ve çalışmanın amacı belirtilmektedir. Bunun akabinde çalışmanın metodolojisi, yapının detaylı tasviri, yaprya dair strüktürel, malzeme ve inşaat özelliklerini içeren analizler, binanın türü ve binanin kendisine dair tarihi araştırma, ve daha önceki bölümlerden edinilen bilgilere dayanan restitüsyon kısmı yeralmaktadır. En son olarak restorasyon projesi önerisi sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis is the restoration project of Zazadin Han, which is a 13th century Seljukid caravanserai near Konya. Following a brief description of the building, the values of the building and the aim of study are discussed in the introduction chapter. It is followed by the methodology of the study, detailed description of the building, analysis about the structural, material and construction features of the Han, historical study about the building type and the building itself, respectively. The restitution chapter is based on the information gathered in the previous parts. In the last chapter, a restoration project is proposed for Zazadin han.