Construction project control through wireless networking
İnşaat projelerinin kablosuz iletişim yoluyla kontrolü
- Tez No: 153552
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YASEMİN NİELSEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kablosuz erişim, mobil teknolojiler, inşaat endüstrisi vı, Wireless connectivity, mobile technologies, construction industry IV
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 163
Özet
oz İNŞAAT PROJELERİNİN KABLOSUZ İLETİŞİM YOLUYLA KONTROLÜ Köseoğlu, Oğuzhan Ozan Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Yasemin Nielsen Ağustos 2004, 143 sayfa Bu tezde, inşaat sektöründe şantiyedeki temel iş akışlarına kablosuz erişim ve mobil bilgisayar kullanımını entegre etmek için en son gelişmiş olan mobil telekomünikasyon ve mobil cihazlar araştırılmıştır. Bu araştırma değişik çeşitte en son gelişmiş mobil teknolojileri ve endüstrilerdeki kullanım alanlarını içermektedir. İnşaat şirketlerindeki bilgi akışlarını, verinin kalitesini, iş akışlarının kontrolünü ve düzenlemesini iyileştirmek amacıyla kablosuz çözümler sunulmuştur. Türkiye'deMarmaray projesini kapsayan, gerekli yatırımı ve müteahhitler tarafından kazanılan faydaları ortaya koyan bir uygulama çalışması yapılmıştır. Bu çalışma inşaat sektöründeki iş akışlarına mobil teknolojilerin entegrasyonu önünde bulunan bütün engelleri araştırmayı ve ortadan kaldırmayı hedeflemiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONSTRUCTION PROJECT CONTROL THROUGH WIRELESS NETWORKING Köseoğlu, Oğuzhan Ozan M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Yasemin Nielsen August 2004, 143 pages In this thesis, the latest developments in mobile telecommunications and mobile devices are investigated in order to integrate wireless connectivity and mobile computing in construction industry core business processes on site. The research includes current technologies and implementation in the construction industry and other industries. Wireless solutions are presented in order to improve information flow, quality of data, control and coordinate business processes in construction companies. The Marmaray project in Turkey is used as a project case study to present the necessary investment and benefits gained by the contractors. This study investigates and seeks to eliminate the barriers on the way to integrate mobile technologies in the construction industry business processes.