Plaka yükleme deneyi uygulamaları ve analizleri
Plate loading test applications and their analysis
- Tez No: 153942
- Danışmanlar: PROF.DR. KEMAL GÖKAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Plaka yükleme deneyi, Zemin mekaniği, Kaya mekaniği, Plate loading test, soil mechanics, rock mechanics
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi PLAKA YÜKLEME DENEYİ UYGULAMALARI VE ANALİZLERİ Kemal DOĞAN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. M. Kemal GÖKAY 2004, 123 Sayfa Jüri: Prof. Dr. M. Kemal GÖKAY Yrd. Doç. Dr. İhsan ÖZKAN Yrd. Doç. Dr. Murat ÜNAL Bu çalışmada, farklı 7 çeşit ve toplam 62 adet mermer, traverten, beton ve alçı numune üzerinde laboratuar ölçekli plaka yükleme deneyleri ve farklı arazi koşullarında da toplam 36 adet plaka yükleme deneyi yapılmıştır. Tüm laboratuar deneylerinin ve arazide yapılan deneylere ait sayısal değerler, bu sayısal değerlere ait grafikler ve deney sonrası resimleri verilmiştir. Elde edilen değerler arasındaki ilişkiler ve deney sonuçlarmdaki farklılıkların sebepleri açıklanmıştır. Laboratuar deneylerinden faydalanarak arazide oluşabilecek olaylar önceden tespit edilip arazi deneyleriyle karşılaştırılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc Thesis PLATE LOADING TEST APPLICATIONS AND THEIR ANALYSIS Kemal DO?AN Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mining Engineering Supervisor: Prof. Dr. M. Kemal GÖKAY 2004, 123 Pages Jury: Prof. Dr. M. Kemal GÖKAY Assist. Prof. Dr. İhsan ÖZKAN Assist. Prof. Dr. Murat ÜNAL In this study, plate loading test has been performed on 62 marble, travertine, concrete and gypsum samples which are in 7 different types and 36 field tests has been carried out in different conditions. All data, graphics and photos obtained from field studies and laboratory tests has been given. Results obtained from laboratory tests and field measurements has been analysed and by the help of these measuraments it was attempted to predict the events which can occur in the field.