Askeri personelin motivasyon ve etkinliğini etkileyen etmenlerin çok değişkenli istatistiksel analiz yöntemlerle belirlenmesi
Appractice to determine the factors that effects the military staff's motivation and effectiveness with multiple variable statistical analysis methods
  1. Tez No: 154027
  2. Yazar: ADNAN EROĞLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AŞIR GENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Tükenmişlik, Duygusal Tükenmişlik, Duyarsızlık, Kişisel Başarısızlık, Tabloların oluşturulması, Güvenirlik ve Madde Analizi, Faktör Analizi, Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi, Lojistik Regresyon Analizi, Exhausted, Emotional exhaust, insensitivity, individual failure, reliability and matter analysis, factor analysis, multiple linear regression analysis and logistic regression analysis. m
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ASKERİ PERSONELİN MOTİVASYON VE ETKİNLİĞİNİ ETKİLEYEN ETMENLERİN ÇOK DEĞİŞKENLİ İSTATİSTİKSEL ANALİZ YÖNTEMLERİ İLE BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA Adnan EROĞLU Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik Ana Bilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Aşır GENÇ 2004,150 Sayfa Yrd. Doç. Dr. Aşır GENÇ Yrd. Doç. Dr. M. Fedai KAYA Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖSE Bu çalışmanın amacı askeri personelin motivasyonunu etkileyen sosyal ve psikolojik etmenlerin yüzey araştırmalarıyla ortaya çıkarılması, sonuçların çok değişkenli istatistiksel analiz yöntemleri yardımıyla irdelenmesi çıkacak sonuçlara göre alınabilecek önlem ve uyarıların, iyi davranış ve eğitim tarzı olarak belirlenmesidir Demografik Özelliklere ait 1 0 sorulu anket ve 22 sorulu Tükenmişlik Envanteri bu maksatla hazırlanmıştır. 254 askeri personele (Subay. Astsubay, Uzman Erbaş, Erbaş ve Erler ile Sivil Memur ve Sivil İşçilere) uygulanmıştır. Deneklerin Demografik Özellikler ve Tükenmişlik Envanterindeki soruları cevaplandırması istenmiştir. Anketten elde edilen sayısal verilerden veri tabanı oluşturulmuş. Öncelikle Güvenirlik ve Madde Analizi yapılmıştır. Ardından, Faktör Analizi yapılarak değişkenlerin sayısı indirgenmiş ve tükenmişlik faktörleri tespit edilmiştir. Daha sonra faktörlerin sorulan bağımsız değişken olarak kabul edilip, faktör yükleri bağımlı değişken olarak kabul edilip Çoklu Doğrusal Regresyon analizi yapılarak model oluşturmaya çalışılmış, en son olarak da Lojistik Regresyon Analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MS Thesis APRACTICE TO DETERMINE THE FACTORS THAT EFFECTS THE MILITARY STAFF'S MOTIVATION AND EFFECTIVENESS WITH MULTIPLE VARIABLE STATISTICAL ANALYSIS METHODS Adnan ERO?LU Selçuk University Graduate School of Naturel and Applied Sciences Department of Statistics Supervisor: Asist Prof. Aşır GENÇ 2004, 150 Page Asist Prof. Dr. Aşır GENÇ Asist Prof.. Dr. M. Fedai KAYA Asist Prof. Dr. Hasan KÖSE The purpose of this study is to expose the social and psychologistic factors that effects the military personnel's motivation with area researches, to examine the results with the assistance of multiple variable statistical analysis methods and according to the figured out results to determine the precautions and warnings, that can be taken, as a good behavior and education style. Questionnaire, that has 10 questions, belongs to demografical properties and exhausted inventory that has 22 questions are prepared for this purpose. They are applied to 254 military personnel (Officer, Noncommissioned officer, SFC-PFC sergeant, Private soldiers, private and civil staff and worker). Test subjects in the demografical properties and exhausted inventory are requested to be answered by the questionnaire With the numerical data, that is obtained from the questionnaire, a database is formed. Firstly reliability and matter analysis is done. After that, with doing factor analysis the number of variables are reduced and exhausted factors are determined. And then the questions of factors are accepted as independent variable and factor uloadings are accepted as a dependent variable, a model is tried to be formed with doing multiple linear regression analysis. Finally logistic regression analysis is done.