Taşınmaz finansmanı ve Türkiye'deki yapısı
Real estate financing and structure of real estate financing in Turkey
  1. Tez No: 154434
  2. Yazar: VİLDAN KURT PALABIYIK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZERRİN DEMİREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: Financing, mortgage, real estate financing, real estate market, security
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
ÖZET Bu tezde, taşınmaz piyasasında taşınmaz sunum ve edinimi için gereksinim duyulan kaynaklan sağlayan taşınmaz finansmanın genel yapısı ve ülkemizde varolan taşınmaz finansmanı kurumsal ve kurumsal olmayan yapı içinde incelenmiştir. Bu çerçevede, taşınmaz piyasasının genel nitelikleri tezin ikinci bölümünde, finansman kavramı ve fînansal sistem üçüncü bölümde tanımlanmaya çalışılmıştır. Dördüncü bölümde ise taşınmaz finansmanı; kaynakları, yöntemleri, araçları ile taşınmaz yatırım ve finansman kararlan için kullanılan ölçütler kapsamında irdelenmiştir. Son olarak beşinci bölümde, Türkiye'de varolan taşınmaz finansmanı kurumsal ve kurumsal olmayan yapı içinde incelenerek, Türkiye koşullarına uygun gelişmiş bir kurumsal taşınmaz finansman sisteminin geliştirilmesinin gerekliliği vurgulanmıştır. Anahtar kelimeler Finansman, ipotek kredisi, menkul kıymet, taşınmaz finansmanı, taşınmaz piyasası. ıx
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this thesis, the general structure of real estate financing which supplies funds for real estate investments and owning has been examined. Institutional and non-institutional structure of Turkey's real estate financing system has been presented. The general properties land and property markets have been defined in the second chapter. Finance and financing system have been defined in third chapter. In the fourth chapter, real estate financing has been investigated according to its sources, methods and standards. Finally in the fifth chapter, institutional and non-institutional structure of real estate financing in Turkey has been examined with its all aspects. The requirements of establishing an institutional real estate financing system which would be suitable for Turkey will be pointed out.