Ipwall design and implementation of a gateway frewall on linux
Linux üzerinde gateway firewall tasarımı ve geliştirilmesi
  1. Tez No: 154533
  2. Yazar: ERDEM DURAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SIDDIK YARMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: güvenlik, paket filtreleme, Linux iv, Firewall, linux, iptables, gateway firewall, packet filtering, security, policies web-based. m
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
ÖZET IPWALL LINUX ÜZERİNDE GATEWAY FIREWALL TASARIMI VE GELİŞTİRMESİ Erdem Durak Bu projenin amacı günümüzde kullanılan firewall sisternlerinin fonksyonlanna sahip ve günümüzde kullanılan firewall sistemlerinde eksik gördüğümüz yönleri tamamlayan bir firewall sistemi geliştirmek amaçlanmıştır. Projenin ilk safhasında bir çok güvenlik programı incelenerek farklar araştırılmıştır. Linux işletim sisteminin açık kaynak olan kemeli sayesinde IPWALL paket filtereleme özelliklerine sahip ve web arayüzü ile herhangi bir işletim sisteminden ayarlanabilir bir gateway firewall olarak geliştirilmiştir. Bu projeyle paralel olarak yürütülen IPCUBE projesi ile IPWALL'un personal firewall versiyonu da geHştirilmiştir. Amacımız her iki projeye de devam etmek ve açık kaynak dünyasına projeleri kısa bir zaman içinde açmaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IPWALL DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A GATEWAY FIREWALL ON LINUX Erdem Durak The aim of this project is to develop a firewall which will have functionalities in a regular firewall also will have the missing functions like configuring firewall from any platform and any location via internet or local network. In the beginning of this project information is collected about firewalls and firewalls were examined that work on Windows and Linux operating systems in order to see the differences. On Linux operating system open source kernel allowed us to implement packet filtering firewall. IP WALL is a firewall which can be used as a gateway firewall also it can be used to secure a local area network. IPWALL key features are stablity, web-based interface which allows configuring firewall from any operating system; it is highly configurable and easy maintainable Linux Firewall. IPWALL communicates with kernel to check and manage network security with packet filtering. By web-based interface IPWALL provides easy and advanced configurable options for novice and expert users. The aim is to continue our improvements on IPWALL as gateway firewall and IPCUBE as personal firewall and share our knowledge of this project in open source community.